Gazete Vatan Logo

Bosna Hersek'teki seçimler için Dışişleri'nden mesaj!

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bosna Hersek'teki seçimlerin huzur ve barış içinde sonuçlanmasından memnuniyet duyulduğu söylendi.

Bosna Hersek'teki seçimler için Dışişleri'nden mesaj!

Dışişleri Bakanlığı, Bosna Hersek'te dün düzenlenen genel seçimlerin huzur ve barış ortamı içinde sonuçlanmış olmasından memnuniyet duyulduğunu bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ülkede dün yapılan genel seçimlerin huzur ve barış ortamı içinde sonuçlandığı hatırlatılarak, bundan memnuniyet duyulduğu kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye'nin Bosna Hersek’in siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına ve Avrupa-Atlantik yapılara üyeliğine büyük önem atfettiğinin altı çizildi.

Türkiye'nin, seçim sonuçlarının ülkenin barış ve istikrarının daha da güçlenmesine ve kardeş Bosna Hersek halkının barış içinde bir arada yaşamasına hizmet etmesini temenni ettiği vurgulanan açıklamada, "Türkiye yeni dönemde de Bosna Hersek’le mükemmel düzeyde seyreden ilişkilerinin her alanda daha da geliştirilmesi ve Balkanlar'da istikrarın sağlamlaştırılması ve refahın artırılması için çaba göstermeyi sürdürecektir." denildi.

Bosna Hersek'te kanton, entite ve ulusal düzeydeki parlamentolar ile devlet başkanlığı konseyi üyelerinin belirlendiği seçimlerde oyların yüzde 43,4'ünün sayımı tamamlandı.

Merkez Seçim Komisyonu (CIK) Başkanı Branko Petric, resmi olmayan sonuçlara göre, oyların yüzde 43,4'ünün sayıldığını ve seçimlerde kayıtlı seçmenlerin yüzde 53,3'ünün sandığa gittiğini açıkladı.

Haberin Devamı