Gazete Vatan Logo

Bosch binlerce çocuğa tiyatro götürüyor

Türkiye’nin her köşesine ulaşmayı hedefleyen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, yeni sezonda 16 Doğu iline gidecek...

Bosch binlerce çocuğa tiyatro götürüyor

Kurulduğu 2008 yılında itibaren Türkiye’nin dört bir yanında sahnelediği ücretsiz oyunlarla 150 bini aşkın çocuğa çevre bilincini eğlenceli oyunlarla aşılayan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmaya devam ediyor. Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu dâhilinde Sadri Alışık Kültür Merkezi’nin sahnelediği “La Fonten Orman Mahkemesinde” Akatlar Kültür Merkezi’nde yapıldı.

“Ağaç yaşken eğilir”

Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer, “Sürdürülebilir bir dünya için, 3 yaşın üzerindeki çocuklarımızın çevre farkındalığını artırmayı hedefliyoruz. Projemiz şimdiye kadar 61 ilde 424 kez sahnelenerek çocukları eğlendirdi, onlara doğa sevgisi aşıladı. Bu anlamlı projemizi daha geliştirmek için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz” diyor.

Turne Ağrı’da başlayıp Adana’da son bulacak

Türkiye’nin doğusundaki 16 ili ücretsiz olarak gezecek olan oyun, yeni sezon turnesine bugün Ağrı’da başlayacak. 22 - 23 Nisan 2017’de ise Adana’da son bulacak... SAKM Genel Koordinatörü Sadri Alışık, kurumların sanat ve çocuklara desteğinin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bosch ile yıllardır çok başarılı bir oyun sergiliyoruz. Türk çocuk edebiyatının en önemli yazarlarından Yalvaç Ural’ın yazdığı “La Fonten Orman Mahkemesinde” ile tiyatroya sınırlı erişebilen illeri gezeceğiz” dedi..

Haberin Devamı