Gazete Vatan Logo

Boşanmalarda artış mobilya satışına yarıyor!

MOSDER Başkanı İsmail Doğan’a göre boşanma oranlarında yüzde 25’lere varan yükseliş mobilya satışları açısından ‘verimli’ bir durum...

Boşanmalarda artış mobilya satışına yarıyor!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, boşanmalardaki artışın mobilya satışları için olumlu olduğunu dile getirdi. Doğan, “Boşanma oranlarının yüzde 25’lere kadar yükseldiğini duyuyoruz. Elbette bu istenmeyen bir durum ancak mobilya satışları açısından verimli” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye’de 2014 yılında evlenen çift sayısı azalırken, boşanan çift sayısı yüzde 4.5 artışla 130 bin 913’e çıkmıştı.

Doğan, Türk mobilya sanayicilerinin dünya mobilya devlerini yakından izlediğini söyledi. Doğan, İsveçli mobilya devi IKEA’nın Türkiye pazarına girerek Türk mobilya endüstrisini iyileşmeye zorladığını belirterek, “Bizim pazarımıza girmesi Türkiye için iyi oldu çünkü rekabet, insanları, firmaları kendini geliştirmeye iter” diye konuştu. MOSDER olarak global mobilya zinciri IKEA’yı örnek alarak üyelerine eğitim faaliyetleri verdiklerini anlatan Doğan, şunları kaydetti: “Üyelerimize çağrımızdır; kuru çekyat üretmekten vazgeçin artık! Çekyatçı imajımızdan kurtulalım. Müşteriye konforla, portatif ürünlerle hazırlanın. Tasarımlarımızla öne çıkmamız lazım. Türk mobilyacıya gelen müşteri 3 dakikada mağazayı terk ediyorsa ve dev mobilya zincirinin şubesinde saatlerce seçenekler arasında gezinebiliyorsa burada sektör olarak kendimizi sorgulamamız lazım.”

Haberin Devamı