Gazete Vatan Logo

Boşanmak isteyen eşini öldüren kocaya müebbet

KOCAELİ’nin Gölcük İlçesi’nde Ekim ayında şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açan 13 yıllık eşi 42 yaşındaki Ayşe Zorlu’yu bıçaklayarak öldüren, cinayetten sonra fare zehiri içerek intihara kalkışan 45 yaşındaki Cevdet Zorlu, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Donanma Mahallesi’nde 9 Ekim’de meydana gelen olayda, Cevdet Zorlu, 13 yıl önce ikinci evliliğini yaptığı, ancak şiddetli geçimsizlik nedeniyle kendisinden boşanmak için dava açan eşi Ayşe Zorlu’yu bıçaklayarak öldürdü. Cinayetin ardından kaçan inşaat işçisi Cevdet Zorlu, bir süre sonda fare zehiri içerek intihara teşebbüs etti. Hastaneye kaldırılarak ölümden kurtulan Zorlu daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmada, birinci evliliğinden bir, ikinci evliliğinden de bir olmak üzere iki çocuk babası olan Cevdet Zorlu, olay günü sinirlerinin çok bozuk olduğunu, daha önce öldürdüığü eşine elini bile kaldırmadığını belirterek, olayın bir anlık öfke sonucu ve istemeyen olduğunu ileri sürdü. Eşinin ailesini de suçlayan Cevdet Zorlu’nun avukatı da müvekkilinin istemeyerek cinayet işlediğini öne sürdü. Ancak mahkeme heyeti, sanığı ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı