Gazete Vatan Logo

Boşanma katliamı!

Kendisine boşanma davası açan eşine kurşun yağdıran baba, annesini korumak isteyen 16 yaşındaki kızını da öldürdü...

UŞAK'ın Ulubey İlçesi'ne bağlı Akkeçili Köyü'nde, gurbetçi 44 yaşındaki Selahattin Yılmaz, kendisine boşanma davası açan eşi 40 yaşındaki Emine Yılmaz ile kızı 16 yaşındaki Esma Yılmaz'ı av tüfeğiyle vurarak öldürdü, bacanağı 50 yaşındaki Hüseyin İlarslan'ı ise ağır yaraladı.

Olay, Akkeçili Köyü'nde, dün saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Almanya'da yaşayan Emine Yılmaz, kızları Esma ve 23 yaşındaki Ayşen Yılmaz'la birlikte 20 gün önce vefat eden babası Salih Sönmez'in cenazesine katılmak için memleketi Uşak'a geldi. Aşırı kıskanç olduğu ileri sürülen Selahattin Yılmaz, bir süre önce kendisine boşanma davası açan eşi Emine Yılmaz ve çocuklarının ardından dün, Uşak'a geldi. Kayınpederinin evindeki eşinin yanına giden Selahattin Yılmaz, kızları Esma ve Ayşen'i görmek istediğini söyledi. İddiaya göre, kocasını önce içeri almak istemeyen Emine Yılmaz, daha sonra bir süre görüşmesine izin verdi. Yılmaz görüşmenin ardından, evden ayrıldı. Ancak bir süre sonra tekrar dönen Selahattin Yılmaz, kapıyı açan eşi Emine Yılmaz'dan çay istedi. Eşinin “Kızlarını gördün, çayını da git başka bir yerde iç. Şimdi misafirlerimiz var, bizi rahat bırak” demesine sinirlenen Selehattin Yılmaz, koşarak kiralık olduğu belirlenen 64 KH 751 plakalı otomobilinin bagajından aldığı av tüfeğiyle, eve daldı. Yılmaz, eşi Emine Yılmaz, kendisi gibi gurbetçi olan bacanağı Hüseyin İlarslan ve annesini korumak için önüne atlayan kızı Esma Yılmaz'a rastgele ateş etmeye başladı. Emine Yılmaz, olay yerinde yaşamını kaybetti. Başından yaralanan Hüseyin İlarslan ile göğsünden yaralanan Esma Yılmaz, ambulansla Uşak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Esma Yılmaz, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İlarslan ise, ilk tedavisinin ardından İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. İlarslan'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Olay sırasında yan odada namaz kılan Ayşen Yılmaz ise, şans eseri ölümden kurtuldu.

Olay yerindeki incelemenin ardından anne kızın cenazeleri otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurum Morgu'na gönderildi. Jandarma, yaya olarak ormanlık alana kaçan Selahattin Yılmaz'ı yakalamak için bölgede çalışma başlattı. Yılmaz'ın kiralık otomobili ise, incelenmek üzere Ulubey Jandarma Karakolu'nun önüne çekildi. Yılmaz'ın Almanya'da 20 yıldır düzenli bir işte çalışmadığı işsizlik parasıyla geçindiği de anlaşıldı.





Haberin Devamı