Gazete Vatan Logo

Boşandığı eşini öldüren sanığa 20 yıl hapis!

BURSA’da boşandığı eşi 29 yaşındaki Aysel Çalışır’ı barışmak için ikna edemeyince bıçaklayarak öldüren 26 yaşındaki Cemal Aydın, "Her şey, Aysel’in bana küfür ve hakaret etmesi ve bir anlık öfke sonucu oldu. Pişmanım" dedi. Mahkeme heyeti hafifletici nedenleri gözönüne alarak Aydın’a 20 yıl hapis cezası verdi.

Olay, Merkez Yıldırım İlçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde geçtiğimiz yıınl Nisan ayında meydana geldi. Bir müzikholde garson Cemal Aydın, 2 yaşındaki kızıyla kalan ve gündüz barışma teklifini kabul etmeyen ayrıldığı eşi Aysel Çalışır’ı, ikna etmek istedi. Aydın, sabaha karşı işten çıktıktan sonra, üzerindeki garson kıyafetlerini çıkarmadan, kendisi gibi müzikholde çalışan eski eşi Aysel Çalışır’ı yeniden birlikte olmak için ikna etmek için oturduğu eve gitti. Cemal Aydın, apartman girişine çağırdığı ve "Tekrar birlikte yaşayalım" dediği Aysel Çalışır’dan olumsuz yanıt alınca sinirlendi. "Kabul etmezsen seni öldürürüm" diyerek tehditte bulunan Aydın, buna rağmen teklifini kabul etmeyen Aysel Çalış’ı bıçakla alnından ve kolundan yaraladı. Aydın daha sonra kaçmak isteyen eski eşini kalbinden bıçakladı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Aysel Çalışır kurtarılamadı.
Yakalanıp tutuklanan ve hakkında Bursa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Kasten eşini öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Cemal Aydın, cinayeti aşırı tahrik sonucu işlediğini öne sürdü. Aydın, şöyle dedi:

"Ağabeyimin gazinosunda konsomatris olarak çalışan Aysel ile birlikte yaşıyorduk. Bu süre içersinde benden hamile kaldı ve evlendik. Bir dönem işsiz kalınca Aysel beni azarlamaya başladı. Sonunda boşandık. 2 yaşındaki kızımı bana göstermemeye başladı. Konuşmak ve barışmak için yanına gittim. Bana hakaret edip, ’Senin gibi babanın taaa....’ diye küfür etti. Şok oldum. Ardından, ’Artık kızım, birlikte yaşadığım yeni sevgilime ’Baba’ diyecek. Aramızdan çık’ deyince çıldırdım. Kendimi kaybedip onu bıçakladım" dedi.

"BİR ANLIK ÖFKE SONUCU OLDU"

Cemal Aydın, son duruşmada olay gecesi eşinin kendisini telefonla arayıp küfür ettiğini anlatırken, "Kendisi ile konuşmak için evine gittiğimde yine küfürler etti. Bir anda öfkemin kurbanı oldum. Elimi kana buladım. Beni azılı katil olarak göstermeye çalışıyorlar. Ben de herkes gibi normal bir insanım. Yaşananlardan pişmanım" diye ifade verdi.
Ölen Selma Çalışır’ın annesi Selma, kardeşi Ömür Çalışır’ın da katıldığı dava sonunda mahkeme, tutuklu sanık Cemal Aydın’a, önce, ’eşini kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Aydın’ın cezası, olayın ağır tahrik altında işlenmiş olması ve duruşmalardaki iyi hali de göz önünde bulundurularak 20 yıla indirildi.

Haberin Devamı