Gazete Vatan Logo

Boşalan kadroların yerine açıktan atamalar ne zaman?

Yaşanan olayların ardından boşalan kadroların yerine açıktan atamalar ne zaman yapılacak sorusu merak konusu oldu? Peki kadroların yerine atamalar ne zaman yapılacak? Yetkililerden bir açıklama geldi mi? İşte merak edilen soruların yanıtları ve boşalan kadroların yerine atamaların yapılacağı zaman...

Boşalan kadroların yerine açıktan atamalar ne zaman?

Boşalan kadroların yerine açıktan atamalar ne zaman gerçekleştirilecek? Kimler atamalara başvurabilecek? Maliye Bakanı Ağbal tarafından yapılan açıklama ile şartlar netleşmeye başladı. İşte Boşalan kadroların yerine açıktan atamaların ayrıntıları...

Milyonlarca işsizin umut kapısı haline gelen memur alımları hakkında her gün yeni bilgiler gelemeye devam ediyor. Vatandaşlar Açıktan memur alımları hakkında detayları merak etmeye başladı. Konu hakkında en yetkili açıklama ise Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Peki 2016 Açıktan memur alımı ne zaman? Boşalan kadroların yerine açıktan memur atamaları yapılacak mı? İşte merak ettiğiniz detaylar...

FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan ve boşalan koltuklar için açıktan memur alımı yapıacağı vatandaşların yeni umut kapısı oldu. 2016 açıktan memur alımlarının ne zaman yapılacağı konusunda arama yapan adaylar bir çok konu hakkında farklı görüşlere sahip olsalarda yetkili açıklama Bakan Naci Ağbal'dan geldi. Ağbal bir TV programında FETÖ soruşturması kapsamında kamudan atılacak personellerin yerine açıktan atamaların yapılacağını dile getirdi. Peki 2016 Açıktan memur alımı ne zaman yapılacak? Açıktan memur atamaları nasıl yapılacak? İşte konu hakkında merak ettiğiniz bazı ayrıntılar...

Haberin Devamı

BAKAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ! AÇIKTAN ATAMALAR...

Maliye Bakanı Naci Ağbal, FETÖ soruşturması kapsamında kamudan atılacak personellerin yerine açıktan atamaların yapılacağını dile getirdi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, A 24 Kanalına açıklamalarda bulundu. FETÖ’ye ait el konulan varlık ve kurumların nasıl değerlendirileceğinin sorulması üzerine Ağbal, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Şu anda esas olan, bu terör örgütünün elinde olan, ona bir ekonomik güç oluşturan, bir nüfuz alanı oluşturan bütün bu ekonomik varlıklarının devlete geçmesini sağlamak. El konulan varlıklar arasında faaliyetine devam etmesi gereken sağlık kuruluşlarını süratle Sağlık Bakanlığının tasarrufuna bıraktık. Eğitim kuruluşlarını Milli Eğitim Bakanlığının tasarrufuna bırakıyoruz. Bugün sanıyorum YÖK Genel Kurulu toplanıyor, üniversitelerle ilgili ne yapılacak o konuda da kararlar verilecek. Şu anda yapmaya çalıştığımız şey bütün bu paralel terör örgütünün sağlık, eğitim ve sivil toplum ayağındaki ekonomik varlıkları tekrar millete döndürmek. Milletten alınan, milletin paralarıyla oluşturulan yapılar vardı. Sevindirici olan paralel yapının milletten aldığını; Allah’ın takdiri, milletten alınanlar bu şekilde tekrar millete dönmüş oldu.”

Haberin Devamı

Söz konusu varlıkları tek tek tespit ettiklerini ve her birini kayda aldıklarını anlatan Ağbal, bu varlıkların kamunun ihtiyaç duyduğu noktalarda nasıl kullanılacağı konusunda önümüzdeki süreçte değerlendirme yapılacağını sözlerine ekledi.

Bakan Ağbal, kamudaki görevden uzaklaştırmalara değinerek, işlerin aksamaması için gereken çalışmaları yaptıklarını söyledi. Ağbal, “Kanun Hükmünde Kararnameye gerekli hükmü koyduk. Bütçe kanundaki sınırlamalara tabii olmaksızın bu şekilde boşalacak kadrolara Bakanlar Kurulu kararıyla açıktan atama yapma imkanı getirdik.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Darbe girişimi sırasında şehit ve gazi olan vatandaşlara yönelik birtakım düzenlemeler yaptıklarına dikkati çeken Ağbal, “Bu kardeşlerimizden şehit olanlarla ilgili olarak, güvenlik güçlerimizden bugün şehit olanlarımıza hangi mali hakları sağlamışsak bu kardeşlerimize de aynı hakları sağladık. O insanların hepsi bunları yaparken sadece vatan ve millet için yaptılar ama devlet olarak biz onların geride kalanlarına ve yaralanan kardeşlerimize sahip çıkacağız.” diye konuştu.

ATAMALAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Şimdi kurumların elinde hem 2016 bütçesine göre kadroları var hem de görevden atılan personel sayısı kadar atama izni var. Kurumlar adet olarak ellerinde olan atamaları istediği şekilde kullanır. Kimisi 10 gün ilana çıkıp kurumsal olarak alabilir, kimisi 2016-2 Kasım dönemi için DPB’ye bildirimde bulunabilir, kimisi 40 gün sonra A grubu atamalara kontenjan ayırabilir, kimisi nakilde bekleyenleri değerlendirebilir, kimisi sözleşmeli alacağım diyebilir, nitekim MEB boşalan öğretmen kadrolarına Eylül ayında sözleşmeli olarak atama yapacaktır.

Haberin Devamı

MEMUR ALIMI YAPAN KAMU KURUMLARI HANGİLERİDİR?

- Cumhurbaşkanlığı,

- Başbakanlık

- Başbakanlık Basın Müşavirliği,

- Bakan Yardımcılıkları,

- Savunma Sanayi Müsteşarlığı,

- Gelir İdaresi Başkanlığı,

- TBMM Memurlukları,

- Toplu Konut İdaresi,

- AB Bakanlığı Başkanlıkları.

AÇIKTAN ATAMA NEDİR?

Boş olan ya da boşalan kadrolara yapılan atamadır. Her türlü atama, genel anlamda açıktan atama olarak kabul edilmektedir. Boş bulunan kadrolara atama yapabilmek için Devlet Personel Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık tarafından verilen izindir.

MERKEZİ ATAMA NEDİR?

Merkezi Atama nedir: Merkezi Atama KPSS Kamu Personeli Seçme Sınavı neticesinde KPSS Puanı İle ÖSYM Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Yerleştirme Tercihleri sonuçlarına göre yapılan atama türüdür. Adaylar KPSS puanıyla tercihlerini yapar en üst puandan başlanarak bilgisayar ortamında atamalar yapılır.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Merkezi atama KPSS puanıyla yapıldığı için geçerli bir KPSS puanı olan herkes merkezi atamaya başvuru hakkı vardır. Açıktan atama nedir nasıl yapılır: Merkezi atama dışında kalan atamalardır. Kurumlar personel alım ilanlarını merkezi atama dışında ayrı ilan şeklinde duyurulur. Yayınlanan ilanlara başvurular alındıktan sonra sınavla (sözlü veya yazılı) atamalar yapılır. Açıktan atamaya kurumların yayınladığı ilanda belirtilen şartlara haiz olanların başvuru hakkı vardır.