Gazete Vatan Logo

Boş kontenjan 15 bin 700

TEOG nakillerinin ikinci haftasında boş kontenjan sayısı geçtiğimiz haftaya göre 2 bin 300 arttı. Yeni kayıtlar pazartesi, salı, çarşamba yapılacak. Bakan Avcı, “Yanlışlıkla yerleşen öğrenci sayısı 209” dedi.

Boş kontenjan 15 bin 700

Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde ikinci nakil haftasında boş kontenjan 15 bin 694 olarak gerçekleşti. İstanbul’da 2 bin 311, Ankara’da bin 345, İzmir’de ise 682 boş kontenjan oluştu. Yeni boş kontenjan için nakiller, pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri e-Okul üzerinden yapılacak. Nakiller, 26 Eylül’e kadar devam edecek. İkinci nakil haftasında ortaya çıkan tabloyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı şunları söyledi , “Bir milyon 57 öğrencimizi, 15 okul tercihinden birine yerleştirdik. Burada bir sorun yok. Bunların yarısından fazlası, yani 550 bin’i ilk üç tercihinden birine yerleşti. Sorun, bazı öğrencilerimizin özel okula gideceği için sisteme dahil olmamasından kaynaklanıyor. Bu çocuklarımız ne 15 tercih yapmış ne de 6 okul türünden 4’ünü seçmiş. Bunları ise adres bilgilerine göre res’en yerleştirdik. Uygulama bu olunca Ermeni, Musevi vatandaşımız ve ünlü gazetecimizin kızı imam hatipe yerleştirilmiş. Bunlar tesadüf... Bu durumda olan öğrencilerin toplam sayısı 209. Gazetecimizin kızı sisteme girmiş olsa, tercih yapsa en az 12 okula girme şansı vardı. ”

Haberin Devamı

Azınlığa teşvik...

Milli Eğitim Bakanlığı azınlık okullarında özel okul teşviki için kontenjan sınırını kaldırdı. Türkiye Özel Okullar Derneği Genel Sekreteri Hayik Nişan, 21 olan azınlık okullarının teşvik için Bakanlığa başvurduklarını belirterek, sorunun çözüldüğünü kaydetti. Bin 700 başvuru yapıldığı ve başvuruların tamamının kabul edilmesi yönünde çalışmaların devam ettiği de öğrenildi. Azınlık okullarına yapılacak toplam maliyetin de 4.5 milyon TL’yi bulacağı ifade edildi.