Gazete Vatan Logo

Borsan'dan 30. yıl galası

Borsan'da hedef, kabloda global oyuncu olmak

Türkiye'nin önemli kablo üreticilerinden Borsan Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, gerek bakır, gerekse aleminyum kablo tesislerinde kapasite artışı yapmaya başladıklarını belirterek, "Samsun'da, İstanbul'da ve Avrupa'da üretim merkezleri olan global bir oyuncu olma hedefimiz var" dedi

Türkiye'nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan, birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Borsan Grup, 30. kuruluş yıl dönümünü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) kutladı. Türkiye'den, Avrupa, Asya ve Afrika'nın 60 ülkesinden 380 bayi distribütör ve yöneticinin katıldığı kutlamalarda Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, hedeflerini kabloda global bir oyuncu olmak olarak belirlediklerini açıkladı.

YATIRIMLAR KABLOYA

Ölmez, 30 yılı, iyi markalar üreterek geçirdiklerini belirterek, "30 yılda birçok farklı alana yatırım yaparak ve her yatırım yaptığımız alanda büyük başarılara imza atarak, önemli bir varoluş hikayesi de yazmış durumdayız. Bugün kablo dünyadaki en büyük 10. sektör durumundadır. Silah sanayi, ilaç sanayi, uzay sanayi ve binlerce sektörün içinde kablo dünyadaki 10. büyük sektör. Karlılıkta aynı derecede değil ama büyüklük anlamında, önem alanında 10. büyük sektör. Türkiye dünyada önemli bir kablo üretim merkezi durumunda. Son yıllarda yapılan yatırımlarla beraber Türkiye, dünyanın önemli kablo merkezlerinden bir tanesi. Biz de grup olarak kablo alanında önemli mesafeler aldık. Yatırımlarımız devam ediyor. Kabloda bu yıl Yılka Kablo'yu da bünyemize kattık. Kapasite artışı yapıyoruz. İnşallah yüzde 45 oranında kapasitesini artıracağız. Oraya yeni teknolojiler getiriyoruz. Aynı zamanda Borsan Kablo’da da yine 6. ayın sonunda yüzde 30'a varan kapasite artışı olacak. Ağırlıklı yatırımlarımızı 2014-2015 yıllarında kablo sektörüne yapacağız. 2014 yılı içerisinde zayıf akım kabloların üretimiyle alakalı İtalya'da bir çalışma yürütüyoruz. Samsun'da, İstanbul'da yine Avrupa'da üretim merkezleri olan global bir oyuncu olma hedefimiz var. Hedefe doğru hızlı bir şekilde ilerliyoruz" diye konuştu.

OKSİJENİN OLDUĞU HER YERE

YATIRIM YAPARIZ

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, her zaman yeni yatırım yapabileceklerini kaydederek şunları söyledi:

"Yeni sektörlere yatırım yapmadan önce mevcut sektördeki yatırımlarımızı sürekli güçlendirmeyi hedefliyoruz. Ama, cazip olan yeni bir proje çıktığı zaman sektör ayrımı yapmıyoruz. Yeni yatırım yapabiliriz ama öncelikle 2014-2015 yıllarında sürpriz bir yatırım çıkmaz ise yeni sektör yerine mevcut sektörlerdeki yatırımlarımıza hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Daha çok önceliği kabloya veriyoruz. Yine de sürpriz iyi bir proje çıkarsa farklı bir sektörü de düşünebiliriz. Dünyanın her tarafına yatırım yapabiliriz. Oksijenin olduğu, canlıların yaşayabildiği her yere yatırım yapabiliriz. Yeter ki projenin ayakları yere bassın, sağlam proje olsun. Sadece insanların değil, oksijenin olduğu her yere yatırım yaparız. Yeter ki iyi projeler getirilsin."



PARA LÜKSE DEĞİL YATIRIMA

Ölmez, dünyanın hızla geliştiğini ve bu hıza ayak uydurulamaması durumunda büyük hedeflere ulaşmanın mümkün olmayacağı gibi mevcut durumu bile muhafaza edilmesinin zor olacağını söyledi. Ölmez konuşmasını şöyle sürdürdü: "Artık dünyamızda iletişim ve ulaşım inanılmaz bir şekilde gelişmiş durumda. Hepimiz bunu çok iyi biliyoruz. Artık bir bilgiye, bir belgeye ulaşmak için bir emek sarf etmeye gerek yok. Elinizi bir tuşa bastığınızda, dünyadaki tüm bilgilere ve belgelere ulaşabiliyorsunuz. Onun için yeni dünya düzeninde hepimiz, hep beraber çok daha büyük performanslar göstererek daha gayretli bir şekilde eski alışkanlıklarımızdan vazgeçerek, kaynaklarımızı kendi lüksümüze, konforumuza değil, daha fazla işimize aktararak, işimizi daha fazla rehabilite ederek yolumuza devam etmek mecburiyetindeyiz. Grup olarak yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu yatırımları yaparken sadece makineye değil, insana yatırım yapıyoruz, teknolojiye yatırım yapıyoruz. Yeni sistemlere yatırım yapıyoruz. Ar-Ge’ye yatırım yapıyoruz ki oluşturduğumuz bu markalar gelişebilsin, büyüyebilsin ve geleceğe taşınabilsin diye. Bugün burada hepimiz aynı yere bakan, aynı yere yürüyen bir ekibiz, bir grubuz. Onun için aynı yere bakarken, aynı yere yürürken bir takım sorunları birlikte yaşıyoruz. Ama biz grup olarak yaşanan sorunları aşmada çok hızlı bir şekilde gayret gösteriyoruz. Şükürler olsun ki başarılı oluyoruz."



BORSAN'DAN 30. YIL GALASI

Türkiye'nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan, birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Borsan Grup, 30. kuruluş yıl dönümü nedeniyle KKTC'de gerçekleştirdiği etkinlikleri muhteşem bir gala gecesi ile tamamladı.

Borsan Grup'un 30. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Girne’deki Acapulca Otel'de gerçekleştirilen gala gecesine üst düzey çalışanlarının yanı sıra Türkiye’deki 190, dünyanın 60 ülkesinden de 150 bayi ve distribütörden oluşan 380 kişi katıldı. Modern dans gösterileri ile başlayan gecede gerçekleştirilen çekilişle de davetliler arasından 10 kişiye 3’er altın hediye edildi. Şanslı davetlilere altın ödüllerini Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ahmet Ölmez ve Ahmet Şenocak, Medicana Samsun Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Haber Medya Satış ve Pazarlama Direktörü Hülya Hacıoğlu Borsan Kablo Genel Müdür Vekili İsmail Öz, Borsan Grup İhracat Müdürü Esra Gün, Borsan Grup Satın Alma Müdürü Hande Yirmibeşoğlu verdi.

DUYGULANDIRAN SÜRPRİZ

Gecede Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez’e bir sürpriz yaparak çocukluk yıllarından günümüze hayat hikayesinin çekildiği bir film hazırlatan Borsan Grup yöneticileri, salonda bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı. Film karşısında şaşıran ve duygusal anlar yaşayan Adnan Ölmez yaptığı konuşmada, kendisini şanslı bulduğunu ve her zaman Allah’a şükrettiğini belirterek, “Sürpriz karşısında gerçekten çok duygulandım. Ben çok şanslı bir insanım ve bu anlamda sürekli Allah’a şükrediyorum. Her zaman karşıma doğru işler yapacağım insanlar çıkardı, doğru mal satacağım müşteriler çıkardı, rahat ve kolay çalışacağım profesyoneller çıkardı. Hal böyle olunca da bana işin tadını çıkarmak kalıyor. Bu geceye emek veren, beni duygulandıran bu sürprizi hazırlayan profesyonel arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca 30. yıl coşkumuzu bizimle birlikte paylaşan ve KKTC’de gerçekleştirdiğimiz bu büyük buluşmaya katılarak gücümüze güç katan davetlilere teşekkür ediyorum. Biz bu birlik ve beraberlik içerisinde büyümeye, sektörlerimizde elde ettiğimiz başarıları sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

COŞKULU EĞLENCE

Karadeniz müziğinin güçlü yorumcusu Kaptan’ın sahne almasıyla birlikte eğlencenin arttığı gala gecesine katılan yabancı davetliler, Türk şarkıları ve türküleri eşliğinde göbek atıp, horon tepti, halay çekti. Kaptan’ın seslendirdiği şarkılar ve yaptığı espriler ile gece boyunca keyifli anlar yaşayan davetliler, Borsan Grup 30. Yıl Marşı'nı hep bir ağızdan söyledi. Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, kutlama kapsamında 30. yıl pastasını ortakları, şirket yöneticileri ve ailesiyle birlikte kesti.

30. YIL PASTASI KESİLDİ... Borsan'ın 30. yıl pastasını, Borsan Yönetim Kurulu üyeleri, yöneticileri ve iş ortakları hep birlikte Borsan Marşı'nı söyleyerek kesti.

TÜM GECE EĞLENDİLER... Borsan'ın gala gecesine Türkiye'nin 81 ilinden ve 3 kıtadan 60 ülkeden toplam 380 kişi katıldı. Eğlence gece boyu devam etti.

KAPTAN COŞTURDU... KKTC'deki gala gecesinde seslendirdiği şarkılarla davetlileri coşturan Kaptan, şovlarıyla da kutlamaya renk kattı.

Haberin Devamı