Gazete Vatan Logo

Borsa uçuşa geçti!

Yerel seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla Türk Lirası uluslararası piyasada dolara karşı değer kazandı

Borsa uçuşa geçti!

Yerel seçim sonuçları dolar/TL paritesi üzerinde etkili oldu. Seçim sonuçlarının netlik kazanmasıyla Türk Lirası uluslararası piyasada dolara karşı yükselişe geçerek 2,1790 seviyesini gördü.



RESMİ OLMAYAN SONUÇLAR AÇIKLANDI

31 Mart Yerel Seçimleri geride kalırken, iktidar partisi Ak Parti esmi olmayan sonuçlara göre, oyların yüzde 45'inden fazlasını almış gibi görünüyor. Yine resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 100'nün sayıldığı Ankara ve İstanbul'da Büyükşehir Belediyeleri'nin AK Parti adayları tarafından kazanıldığı görülüyor.



BORSA 70 BİN PUANI AŞTI

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, yerel seçim sonrası haftanın ilk işlem gününe 1.347,41 puan yükselişle 70.464,73 puandan başladı. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri cuma günü kapanışına göre göre ortalama yüzde 1,95 oranında değer kazanırken, bankacılık endeksi yüzde 3,17 holding endeksi yüzde 1,62 oranında yükseliş kaydetti.

Geçen hafta yerel seçim öncesi başlayan ralli ile yatırımcısına yüzde 7,03 kazandıran BIST 100 endeksi, seçim sonrasında da yükselişini devam ettiriyor.

Analistler, BIST 100 endeksinde seçim öncesi başlayan rallinin seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ve siyasi istikrarın devam edeceği beklentileri ile kısa vadede devam edebileceğini ifade belirterek, 70.500 ve 72.000 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

Veri ve haber gündeminin özellikle Nisan ayının ilk haftasında yoğun olacağını ifade eden analistler, yatırımcıların sert hareketliliklere karşı temkinli olmalarını kaydediyor. Bugün yurt içinde saat 10.00'da şubat ayı dış ticaret dengesi ve 4. çeyrek GSYH verileri, yurt dışında ise ABD'de öğleden sonra açıklanacak Chicago PMI ve Dallas Fed aktivite endeksi verileri takip edilecek.

AA Finans dış ticaret beklenti anketine katılan ekonomistler, şubat ayında dış ticaret açığının 6,63 milyar dolar olmasını bekliyor. Ayrıca AA Finans'ın, GSYH'ya ilişkin beklenti anketine göre ise ekonomistler, 2013 yılında büyümenin yüzde 4 olacağını tahmin ediyor.

Haberin Devamı