Gazete Vatan Logo

Borsa İstanbul Endeksi artıya geçti, dolar ve euro geriledi

Borsa İstanbul Endeksi (BİST 100), tarihi rekorunun ardından ikinci güne de düşüşle başladıktan sonra yeniden toparlanarak artıya geçti. İlk işlemlerde 4.03 lirayı geçen euro 4.02 liranın, parite etkisiyle 3.53 lirayı geçen dolar da bu düzeyin hafif altına geriledi.

Borsa İstanbul Endeksi artıya geçti, dolar ve euro geriledi

Borsa İstanbul Endeksi güne yüzde 0.16 düşüşle 100 bin 32 puandan başladıktan sonra toparlanarak, yüzde 0.11 artıya geçerek 100 bin 290 puana yükseldi.

BİST 100 Endeksi, Çarşamba günü 100 bin 617 puan ile tüm zamanların rekor düzeyinden kapanmasının ardından, Perşembe günü de yüzde 0.30 artışla, 100 bin 917 puana çıkarak yeni rekor düzeyden açılmıştı.

Küresel piyasalarda 1.1444 dolara kadar yükselen euro, daha sonra 1.1404 euroya çekilince, Türkiye'de 4.0191 liraya, dolar da 3.5223 lirayı indi.

"İkinci yarıya girerken piyasalarda oynaklık artıyor"

İş Yatırım'ın "İkinci yarıya girerken piyasalarda oynaklık artıyor" başlıklı günlük piyasa raporunda, "Yılın ilk yarısı kapanırken son dönemde oldukça düşük seviyelerde seyreden volatilitenin arttığını gözlemliyoruz" denildi ve şu değerlendirme yapıldı:

"Gelişmiş ülke merkez bankaları tarafından yapılan açıklamalar faiz artışları ile ilgili beklentileri yukarı çekerken, düşük faiz ve bol likidite döneminin sonuna gelindiği yönündeki endişeleri arttırıyor. Gelişmekte olan ülke hisse senetlerinde henüz sert bir satış gözlenmiyor. Fakat ilk yarıdaki güçlü performans ve likidite ile ilgili endişeler dikkate alındığında yılın ikinci yarısı daha zor geçebilir. BIST özelinde ise devam eden jeopolitik riskler, faizlerde son dönemde gözlenen artış ve marjlar üzerindeki baskının ikinci çeyrek banka bilançolarına olumsuz etkisi, ilk yarıdaki yükselişin devamı önünde önemli engeller olarak öne çıkıyor."

Haberin Devamı