Gazete Vatan Logo

Boris’i durdurma planı

İngiltere’nin AB’den çıkışını destekleyen eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’a karşı, üyesi olduğu Muhafazakar Parti’de isyan başladı.Partinin önde gelen isimleri, Boris’in Cameron’dan boşalacak başbakanlık koltuğuna oturmasına engel olmaya hazırlanıyor.

Boris’i durdurma planı

İngiltere’de geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB) üyeliğiyle ilgili referandumdan zaferle çıkan Brüksel karşıtı cephenin liderliğini yürüten, Muhafazakar Partili eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’ın, David Cameron’ın yerine başbakanlık koltuğuna oturması tehlikeye girdi.

Yerel basında çıkan haberlere göre partinin önde gelen isimleri, başbakanlık için Johnson’ın karşısına 5-6 isimlik bir aday listesi çıkarmaya hazırlanıyor. Listede Jeremy Hunt, Nicky Morgan, Stephen Crabb ve Andrea Leadsom’ın yanı sıra Maliye Bakanı George Osborne’un da yer alması bekleniyor. Ancak siyasi gözlemcilere göre Johnson’un en büyük rakibi, şu anki İçişleri Bakanı Theresa May olacak.

Gözlemciler, Muhafazakar Parti’de pek çok kişinin Johnson’u, ‘partiyi bölerek yok olmaya götüren’ kişi olarak gördüğü yorumunu yapıyor.

Kirli çamaşırlar

AB ile yolları ayırma kararından Johnson’u sorumlu tutan Muhafazakar Parti yöneticilerinin, eski Londra Belediye Başkanı’nın başbakanlık planlarını sona erdirmek için ‘kirli kampanya’ yürütmeye hazırlandıkları söyleniyor. İddiaya göre İngiliz basınında önümüzdeki günlerde Johnson’un yasak aşkları ve gayri meşru çocuğuna dair haberler yer alacak.

Haberin Devamı