Gazete Vatan Logo

Boris’e ‘peçe’ incelemesi

İngiltere’de iktidardaki Muhafazakar Parti, eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson’ın peçeli kadınları ‘posta kutusuna’ ve ‘banka soyguncusuna’ benzettiği makalesi nedeniyle çok sayıda şikayet gelmesinin ardından inceleme başlattı.

Boris’e ‘peçe’ incelemesi

Yerel basında çıkan haberlere göre söz konusu şikayetler bağımsız bir kurul tarafından incelenecek. Kurul daha sonra konuyu Muhafakazar Parti’nin idare kuruluna götürüp götürmemeye karar verecek. Johnson’ın partiyle ilişiğinin kesilip kesilmeyeceğine dair karar ise idare kurulunun yetkisinde. Bu sürecin sonunda, Johnson’ın Muhafazakar Parti’nin kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle ihraç edilme olasılığı mevcut.

Johnson Daily Telegraph gazetesine yazdığı makalede, Danimarka’da bu ay yürürlüğe giren peçe yasağına değinmiş, ‘peçenin yasaklanmasına karşı olduğunu, ancak peçe takan kadınların kesinlikle çok gülünç göründüğünü’ öne sürmüştü.

Mr Bean’den destek

‘Mr Bean’ karakteriyle ünlenen İngiliz komedyen Rowan Atkinson, The Times gazetesine gönderdiği mektupta, ‘peçe’ esprisi nedeniyle tepki çeken Boris Johnson’a destek verdi. Atkinson mektubunda, kendisinin de kariyeri boyunca dini içerikli espriler yaptığını hatırlatırken, “Johnson’ın posta kutusu esprisi bana kalırsa son derece iyiydi. Dinle ilgili şakalar her zaman rahatsız edici olur, bu nedenle özür dilemek manasız olur” diye yazdı.

Haberin Devamı