Gazete Vatan Logo

Borç cinayetine ağırlaştırılmış ömür boyu

Borç cinayetine ağırlaştırılmış ömür boyu

ADANA’da patronu ile onun ortağı arasındaki borç anlaşmazlığı nedeniyle başından tek kurşunla vurularak öldürülen 47 yaşındaki Yemliha Bozkurt’un katil zanlısı 38 yaşındaki Ferhat Erdoğan ağırlaştırılmış ömür boyu, cinayete yardım eden 40 yaşındaki Yusuf Gün ise 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Enerji şirketinde çalışan Yemliha Bozkurt, 25 Haziran 2014’te merkez Çukurova İlçesi’nin Toros Mahallesi’ndeki evinin önünde başından tek kurşunla vurularak öldürdü. Polis, olay yerinin çevresindeki işyerlerine ait 76 güvenlik kamerasının kayıtlarını inceledi. Mersin plakalı gri renkli bir otomobilin cinayet saatinde olay yerinin yakınında olduğunu saptayan polis 630 aracı inceleyip söz konusu otomobilin Yusuf Gün tarafından kiralandığını belirledi. Polis, Yusuf Gün ve arkadaşı Ferhat Erdoğan’ı gözaltına aldı. Ferhat Erdoğan cinayeti işlediğini itiraf etti. Erdoğan ve Gün tutuklandı. Ferhat Erdoğan ’kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis, Yusuf Gün’ün ise ’yardım’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı.

Haberin Devamı

Şaban Gül’ün ortağından alacaklı olduğunu iddia etmesi sonucu meydana geldiği öne sürülen cinayetle ilgili sanık Ferhat Erdoğan, şunları söyledi:

"Yemliha Bozkurt, 2012 yılında benim bekçilik yaptığım firmaya geldi. İçeri girmek istedi. İçeri almayınca aramızda tartışma çıktı. Bana ’Senin karını konsomatris yaparım’ dedi. Ben bu söylediği sözü unutmadım. Olay günü özel bir işim için gittiğim Mersin’den kiraladığım arabayla mahalledeki kahveye gittim. Mahalleden tanıdığım arkadaşlarla bira içtim. Sağda solda eşimin konsomatris olarak çalıştığı yönünde dedikodu yapıyorlarmış. Alkolün etkisiyle Yemliha’nın evinin önüne gittim o sırada aracından inerken gördüm. Karşılıklı küfürleştik elini beline atınca korkup ateş ettim. Şaban Gül’ün beni azmettirdiği ve Yusuf Gün’ün bana yardım ettiği doğru değildir."

Yusuf Gün ise suçlamaları kabul etmeyerek, "Ferhat Erdoğan benden ısrarla araba isteyince kiralamasına kefil oldum. Cinayetle bir ilgim yok" dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, Ferhat Erdoğan’ı ’tasarlayarak öldürme suçundan’ ağırlaştırılmış ömür boyu, Yusuf Gün’ü ise yardım suçundan 16 yıl hapis cezasına çarptırdı. Hakkında, azmettirme suçundan ömür boyu hapis cezası istenen firari sanık Şaban Gül’ün yakalanması için ise çalışmalar devam ediyor.