Gazete Vatan Logo

Booking’den sonra sıra Airbnb’ye geldi

Booking.com’a erişimi engelleten TÜRSAB, şimdi de aralarında Airbnb’nin de bulunduğu 20 siteye dava açmaya hazırlanıyor.

Booking’den sonra sıra Airbnb’ye geldi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Booking.com’la aynı durumda olan 20’ye yakın internet sitesi hakkında hukuki işlem başlatma kararı aldı.

TÜRSAB’dan yapılan açıklamada, “Türk pazarında, Türk müşteriye, Türkiye’de ürün ve hizmet satarak kazanç elde etmesine rağmen, vergi ödemeyerek Türk seyahat acentaları ve Türk tur operatörleriyle haksız rekabet eden Airbnb, Agoda, Skyscaner ve Expedia gibi 20’ye yakın internet sitesi ile ilgili hukuki işlem başlatacak” denildi.

TÜRSAB, geçen yıl online otel rezervasyon sitesi Booking.com’un haksız rekabete neden olduğu ve vergi ödemediği gerekçesiyle dava açarak, siteye Türkiye’den erişimi engelletmişti. Alınan karar sonucunda, Booking.com’un Türk müşterileri yurt dışına rezervasyon yapabiliyor ancak Türkiye’deki otellere rezervasyon yapamıyor. Booking.com’a ilişkin dava süreçleri de devam ediyor. TÜRSAB şimdi de aldığı karar sonucunda booking.com benzeri şekilde yurt dışı merkezli, 20’ye yakın internet sitesine dava açmaya hazırlanıyor.