Gazete Vatan Logo

booking.com 2018 yazını da kaçırdı

booking.com davası yine ertelendi. Yeni dava günü 7 Mart. Erişim yasağı kaldırılmayan site, böylece erken rezervasyon döneminde hizmet veremeyecek, 2018 yazını kaçıracak

booking.com 2018 yazını da kaçırdı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından haksız rekabete neden olduğu için dünyaca ünlü rezervasyon sitesi booking.com’a açılan davada yeni bir duruşma daha sonuçsuz geride kaldı.

İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen son duruşmada mahkeme booking.com’dan şikayetçi olan tur operatörlerini dinledi. Booking.com’un erişim engelini kaldırmayan mahkeme heyeti aynı zamanda bir sonraki duruşmayı Mart ayına erteledi. Turizm sektörü açısından oldukça önemli olan ve Aralık ile Mart ayları arasını kapsayan erken rezervasyon döneminde portalın kapalı olmasının özellikle şehir otellerini olumsuz etkilemesi bekleniyor. Booking.com son duruşma öncesinde VATAN’a Türkiye’deki faaliyetlerine bir an önce tekrar başlamak istedikleri yönünde görüş bildirmişti.

Otellere darbe

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı (TÜROB) Timur Bayındır da mahkemenin booking.com hakkında verdiği son kararın küçük şehir otellerine vurulan yeni bir darbe olduğunu dile getirdi. İstanbul gibi sirkülasyonun yoğun olduğu illerdeki büyük otellerin kendi kitlesine sahip olduğunu ve booking.com kararından etkilenmediğini belirten Bayındır, “Buradaki asıl cezayı şehir otelleri ve bütün sahil kasabaları çekecek. Küçük oteller için booking’den başka müşteri kaynağı yok. Önümüzdeki erken rezervasyon döneminde bu site kapalı olacak. Zaten uzun süredir kapalıydı. Herkesin tatil planı yaptığı bir dönemde sitenin kapalı kalması telafi edilemez sonuçlar doğuracaktır” şeklinde konuştu. Benzer sitelerin asla müşteriye booking’in verdiği güveni veremeyeceğini belirten Bayındır, “Bu süreçte otellerden aldığımız geri dönüşlere göre online rezervasyon portalı Expedia büyük yükseliş yaşıyor” dedi.

Haberin Devamı

Acentalar bu açığı kapatır

YURT içi turizmin mahkeme kararlarından etkilenmeyeceğini ifade eden TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, booking’den doğan açığın yerli siteler tarafından kapatılacağını söyledi. Gürcün,”Karar yurt içinde bir noktadan başka bir noktaya seyahat eden vatandaşları kapsıyor. Mart ayına kadar sitenin kapalı kalması fazla bir etki oluşturmaz Yerli acentelarımız şimdiye kadar bu açığı kapattı” dedi.

Haberin Devamı