Gazete Vatan Logo

Bonzainin korkunç yüzü!

Adı ölümle özdeşleşen bonzai adlı sentetik uyuşturucudan içen genç ölümden son anda dönerken cep telefonuna kaydedilen görüntüler izleyenleri dehşete düşürdü

Türkiye’nin hemen her yerine korkunç bir hızla yayılan ve asıl adı ‘kannabinoid’ olan bonzai adlı uyuşturucunun kurbanları her geçen gün çığ gibi artıyor! Bursa Merkez Osmangazi İlçesi’nde bulunan bir parkta arkadaşlarıyla birlikte bonzai alan M.K. adlı gencin cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüleri izleyenlerin kanını dondurdu. Bonzai aldıktan saniyeler sonra yere düşen gençin arkadaşları polise haber verdi. Olay yerine gelen polisin hastaneye kaldırmak istediği genç kendinden geçti. Arkadaşının “Nefes al! Nefes al!” diyerek yüzüne vurduğu genç hastaneye kaldırıldı. Güçlükle hayata döndürülen M.K. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Bursa’da son 3 haftada 3 kişi bonzaiden öldü. 8 kişi ise son anda hayata döndürüldü.

Tutuklanıyorlar!

Polis yetkilileri, bonzai içen ve satanlara karşı hakim ve savcıların müsamaha göstermediklerini belirterek “İçiçi bile olsa hakim karşısına çıkartılanlar hemen tutuklanıyor” dedi.

Acil eylem planı

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, bonzai için 6 bakanlığın çalışma yaptığını söyledi. Prof. Dr. Gümüş, “Başta Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı olmak üzere toplam 6 bakanlığın oluşturduğu komisyon çalışmalarını tamamladı. Önümüzdeki hafta acil eylem planı kamuoyuna duyurulacak. Gerekli tedbirler alınıyor. Tabii burada en büyük tedbir İçişleri Bakanlığı’na düşüyor. Biz de gençlerimizi koruma açısından her türlü altyapıyı çeşitli birimlerimizde oluşturduk ama öncelikle ulaşıma engel olmak gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı