Gazete Vatan Logo

Bonzai ortaklığı cinayetle bitti

Çekmeköy’de iki ayrı ihbarı değerlendiren Jandarma ekipleri cinayeti şüphelinin kanlı iç çamaşırından çözdü. Ömerli’de, cesedi bulunan A.A’yı öldürenin arkadaşı S.İ., olduğu belirlendi.

İstanbul Ömerli Mahallesi’nde 28 Mayıs 2014’de saat 01.24 sıralarında 20’li yaşlarda üzerinde kan lekeleri bulunan bir erkeğin akaryakıt istasyonuna geldiği ihbarını alan Jandarma harekete geçti. Kısa sürede adrese giden ekiplerin bulduğu, üzerinde kan lekeleri olan S.İ tanımadığı 3 kişi tarafından darp edildiğini ve şahısların karanlıktan faydalanarak kaçtığını anlattı. S.İ. şikayetçi olmaması üzerine nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na bilgi verildikten sonra Jandarma tarafından Gebze’de oturan babası Y.İ’ye teslim edildi. Olayın ardından aynı tarihte saat 08.00 sıralarında İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’na Ömerli Mahallesi Elmapınar Mevkiinde bir ceset bulunduğu ihbarı geldi. Jandarma ekipleri yaptıkları incelemede cesedin Kocaeli Darıca’da oturan A.A’ya ait olduğu tespit etti. Aynı gün üzerinde kan lekeleriyle bulunan S.İ’nin de aynı yerde oturduğu değerlendiren Jandarma ekibi, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan arama kararı çıkarttı. Jandarma S.İ’nin evindeki aramada kan lekeleri olan iç çamaşırı buldu. Jandarma, A.A ve S.İ’nin ortak arkadaşı olduğu belirlenen T.P.’nin de bilgisine başvurdu. T.P. ifadesinde S.İ. ve A.A’yı Ömerli Mahallesi’ne kendisinin götürdüğünü, giderken birlikte bonzai kullandıklarını S.İ. ve A.A’yı bıraktıktan sonra kendisinin evine döndüğünü söylediği belirtildi.

Haberin Devamı

Kriminal laboratuvara gönderilen S.İ’ye ait iç çamaşırında bulunan kan lekelerinin A.A’ya ait olduğu tespit edildi. 4 ay süren takip ve istihbari çalışmalar neticesinde S.İ. 19 Eylülde Ataşehir’de yakalandı. S.İ. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Maltepe Cezaevine konuldu.