Gazete Vatan Logo

Bonzai isyanı büyüyor!

Tüm Türkiye’yi kanser hücresi gibi saran sentetik uyuşturucu bonzai’ye karşı vatandaşlar isyan bayrağı açtı.

Son haftalarda sık sık gündeme gelen bonzai adlı uyuşturucuya karşı tepkiler arttı. Ucuz olması nedeniyle ilkokul öğrencilerine bile satılan bu “korkunç” uyuşturucu hemen bağımlı yapması ve çok kısa sürede ölüme götürmesiyle tanınıyor. Fare zehrinden yapılan uyuşturucu tüm Türkiye’de büyük bir hızla yayılıyor. Narkotik polisin bu uyuşturucuya karşı yeterince önlem almadığını öne süren vatandaşlar, birbiri ardına protesto gösterileri yapmaya başladı. Bursa’dan sonra bu kez Sakarya’da vatandaşlar sokağa döküldü. Ellerinde ’Biz bu semtte abiler ve kardeşler olarak bonzai-jamaika içmiyoruz içirmiyoruz’ yazılı pankart ve Türk bayrağıyla uyuşturucunun çeşitleri olan ’bonzai’ ve ’jamaika’ kullanımına tepki olarak Eser İlkokulu önüne kadar sessiz bir şekilde yürüdü.

‘Ocaklara ateş düşürüyor’

Bonzai’ye savaş açan kişilerin başında CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay geliyor. Bu uyuşturucunun korkunç bir hızla yayıldığını ve tehlikenin çok büyük olduğuna dikkati çeken Tunay twitter’dan yaptığı açıklamada “Meclis’te önerge verdim. Başbakan’a mektup yazdım. Fakat henüz cevap alamadım. Kendi bölgemde bizzat gördüm. Bu uyuşturucu ocaklara ateş düşürüyor. Hızla yayılıyor” dedi. Bonzai ve türevleri ilk alındığında bile bağımlı yapıyor. “Çoklu organ yetmezliği” ile kısa sürede öldürüyor. Ölüm, ani kalp krizi, beyin kanaması, böbrek yetmezliği gibi teşhislerle geldiği için kayıtlara normal ölüm gibi geçiyor. Dolayısıyla kamuoyu bu uyuşturucunun ne kadar öldürücü olduğundan henüz habersiz..

Haberin Devamı

İstanbul’da ‘sentetik’ baskını: 7 kişi tutuklandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı sokak timleri, ‘bonzai’ye yönelik geniş çaplı bir operasyon başlattı. İstanbul Anadolu Yakası’nda, Pendik, Kadıköy, Ümraniye ve Üsküdar’da bonzai’nin hammaddesi olan ‘Mam’ kimyasal içeriğini Çin’den getirip ‘yavşan otu’ ile karıştırarak gençlere satılmak üzere torbacılara dağıtan şebekeye operasyon düzenlendi. Volkan Y. liderliğindeki 10 kişi gözaltına alındı. İmalathanelerde yapılan aramalarda, 12 kilo 956 gram satışa hazır bonzai, 2 adet sentetik uyuşturucu olan ecstasy hap, 510 gram bonzai üretiminde kullanılan ‘Mam’ isimli kimyasal madde, hassas teraziler ve uyuşturucu imalatında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Şebeke üyesi 7 kişi çıkarıldığı İstanbul Adliyesi’nde tutuklandı.

Haberin Devamı

- Volkan KOÇ İSTİHBARAT