Gazete Vatan Logo
Magazin Bomonti sokaklarında festival deneyimi

Bomonti sokaklarında festival deneyimi

İstanbul’un en köklü ve son yıllarda en çok yıldızı parlayan semtlerinden biri hiç şüphesiz Bomonti. Feriköy pazarı otopark alanında gerçekleşecek olan Bomonti Sokak Festivali, semt ile özleşerek uzun soluklu bir festival haline gelmeyi amaçlıyor. Bugün ve yarın ücretsiz olarak gerçekleşecek gastronomi, kültür ve sanatı bir arada sunan festivali organizatör Hakan Özdemirci ile konuştuk.

Bomonti sokaklarında festival deneyimi

Son yıllarda Bomonti semti kültür sanatın yeni merkezi olarak dikkat çekiyor. Bomonti sokak festivalinin doğuşu nasıl gerçekleşti?

Aslında sokak festivalleri çok uzun süredir yurt dışında takip ettiğimiz organizasyonlar. Bugüne kadar yaptığımız müzik festivallerinin yanına özellikle sokak kültürü ile ilişkili hikayeler eklemeyi hedefliyorduk. Bomonti ise son zamanların hızla büyüyen belki de tarihi dokusu ve mahalle kültürü açısından en samimi semtlerinden biri. Bomonti’ye gelişimiz yaklaşık bir sene önce açtığımız sokak yemekleri restoranı Cross Fingers ile oldu. Hem festival yapan hem de yemek kültürüne olan ilgimizi profesyonel hayata taşımış bir ekip olarak sokak festivali sanırım en keyifli işlerimizden biri olacak.

2 gün boyunca festivale katılanları neler bekliyor olacak?

Festival, hepimizin bildiği Bomonti’deki organik ve antika pazarlarının gerçekleştiği yerin üzerindeki belediyeye ait otopark alanında gerçekleşecek. Girişin özellikle ücretsiz olmasını tercih ediyoruz. Festivalde iki gün boyunca sokak lezzetleri, tasarımcılar, sokak müzisyenleri, DJ’ler ve açık hava sineması gibi birçok organizasyon olacak.

Haberin Devamı

Konserler ve film gösterimleri olacak

Festival gelenekselleşecek mi?

Kesinlikle sürdürebilir olmalı. Burada çevreye rahatsızlık vermeden, tüm semt halkını içine alacak bir etkinlik planlıyoruz.

Açıkhava sinemasındaki filmler ve konserler belli oldu mu?

Filmleri seçtik Kedi belgeseli ve Rock’n Roll filmi... İkisi de son birkaç ayın oldukça ilgi gören filmleri. Konserler için sokak müzisyenleri ile görüşüyoruz. Sattas ve Kolektif İstanbul festival kapsamında sahne alacak sanatçılardan. Burada özellikle projeye inanan ve bu vizyona sahip çıkan Şişli Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Belediyelerin bu tip etkinliklere destekleri çok önemli. Hepimiz sokaklar ile nefes alıyoruz ve bu kültür hepimizin hayatının bir parçası. Yakın çevrede veya dışarıda olan herkesi bugün ve yarın Bomonti’ye bekliyoruz.

TEK GECE’DE 50 PERFORMANS!

Geçtiğimiz sene ilki düzenlenen ve Türkiye’de ilk defa farklı mekanlarda eş zamanlı yapılan organizasyon ile diğer festivallere ilham olan Burn İstanbul Rooftop Festival, birbirinden farklı etkinlikler ile şehirde yazın son demlerini yaşamak isteyen katılımcılarını bu sene ikincisine imza atılacak olan festivalde bekliyor.

Haberin Devamı

Bugün Burn Energy Drink sponsorluğunda gündüzden geceye uzanacak bu keyifli yolculukta, katılımcılar tek biletle 11 farklı mekanda iyi müziğin kaliteli temsilcileri ile bir araya gelecek. İstanbul’un farklı teraslarında açık havada müziğe doyacak olan 3 bin festival katılımcısı, değişik lezzetlerde kokteyl, mutfak alternatifleri ve eğlenceli aktiviteler ile de 2017 yazını tatlı bir esintiyle noktalayacak.

Günü ve geceyi kendi notalarıyla renklendirecek isimler arasında J. Bernardt, Just Emma, Milo Häfliger, Niju, Nublu, İlhan Erşahin, MercanDede, Aksak, Elif Tanverdi, Memo Garan, Murat Tokuz, Orkun Bozdemir, Style-Ist, Yakuza ve daha birçok isim yer alacak. Mekanlar ise Backyard, Klein Garten, Izaka, W Hotel Suite, Georges Hotel, Sub Karaköy, Cle, Swissotel The Bosphorus, Karaköy On, Klein ve Flamme.

Haberin Devamı