Gazete Vatan Logo

Bombalı tuzak: Üç şehit

Cizre’de teröristlerin kazdıkları hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonlar sürerken, üç uzman çavuş şehit oldu.

Bombalı tuzak: Üç şehit

Dün saat 14.40 sıralarında Nur Mahallasi’nde büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında, PKK’lıların daha önceden yerleştirdikleri patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Patlamada uzman çavuşlar Necati Yenikapı, Balıkesir Dursunbey’li Faruk Gezen ile Erzurum’lu Kadir Kayveni şehit oldu. Bir asker ve bir polis de yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada olayla ilgili, “Zırhlı Kobra aracının geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı düzeneğinin patlatılması sonucu üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri polis olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır” denildi.

Evli ve bir çocuk babası

Şehit olan 3 uzman çavuştan 26 yaşındaki Kadir Kayveni’nin Erzurum’daki ailesine acı haber ulaştı. Ayşe ve Zeki Kayveni çiftin 4 çocuğundan biri olan evli ve bir çocuk babası şehidin 4 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı bildirildi.

Haberin Devamı