Gazete Vatan Logo

Bombaların kurbanı yine çocuklar oldu

Bombaların kurbanı yine çocuklar oldu

İsrail’in dünkü saldırılarında aralarında 18 aylık bir bebeğin de bulunduğu çok sayıda çocuk öldü.

İsrail’in düzenlediği hava saldırılarında yine en büyük zararı Filistinli çocuklar ve kadınlar gördü. Dün ölen 48 kişiden en az 20’sinin kadın ve çocuklardan oluştuğu belirtildi. Filistinli hastane kaynaklarının verdiği bilgilere göre öldürülenlerin 10’u 16 yaşından küçük. En küçük kurban, 27 yaşındaki annesiyle birlikte öldürülen 18 aylık Muhammed Malakiye. En yaşlı kurban ise Gazze’nin güneyinde bir Hamas militanının evine yönelik saldırıda oğlu ve geliniyle birlikte ölen komşusu 80 yaşındaki Naife Farcallah.

Yaralı sayısı artıyor

Saldırılarda 370’i aşkın Filistinli de yaralandı. Ambulansların gün boyunca hastanelere yaralı taşıdığı belirtildi.

Havadan, denizden, tünelden

İsrail havadan ve denizden Gazze’yi vurmayı sürdürürken Filistinli militanlar da farklı yollardan İsrail topraklarına sızmaya çalışıyor. Balıkadam ekipmanlarıyla Gazze sınırı yakınlarındaki Zikim Kibutzu’nun plajına çıktığı tespit edilen 5 Hamas militanı helikopterler tarafından vuruldu.

Haberin Devamı

Paraşütçü aranıyor

İsrail askerleri, Aşkelon yakınlarındaki Yad Mordecay Kibbutzu yakınlarında da bir paraşüt buldu. Yetkililer, Gazze tarafından bir militanın planör paraşütle havalanarak İsrail tarafına geçmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Paraşütçünün yakalanması için bölgede aramalar sürüyor.

Hamas Gazze yakınlarındaki Kerem Şalom Kasabası’nda da bir tüneli havaya uçurduğunu açıkladı. Tünelin İsrail tarafına geçiş için kullanıldığı düşünülüyor.

‘Günlerce sürecek’

Haftalardır roket saldırılarına karşı yeterli cevabı vermemekle eleştirilen İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Hamas’a yönelik operasyonların artarak süreceğini söyledi. Güney İsrail’deki savunma yetkilileriyle biraraya gelen Netanyahu, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada operasyon genişleyerek devam edecek, ta ki şehirlerimize yönelik roket saldırıları son buluncaya kadar” diye konuştu. Başbakan, Hamas’ın İsrail vatandaşlarına ateş etmenin bedelini ağır şekilde ödeyeceği uyarısını yineledi. Bu arada İsrail Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz ise, Hamas lideri İsmail Haniye’nin de ‘ortadan kaldırılmasının’ gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı