Gazete Vatan Logo

Bombaları durdurun!

Rusya’nın desteğini alan rejim güçlerinin, kırsal bölgelerine havadan ve karadan saldırılar düzenlediği 4 milyon sivilin yaşadığı İdlib’de, cuma namazının ardından binlerce kişi protesto gösterisi düzenledi.

Bombaları durdurun!

Kontrolünü elinde bulunduran HTŞ’nin izin vermemesi nedeniyle kısıtlı alanlarda yapılabilen eylemlerin en büyüğü kent merkezinin güneyindeki, 50 kilometre uzaklıkta bulunan Maret Numan ilçesinde yapıldı. gösteriye, ilçe halkının yanı sıra hava saldırılarının hedefindeki köylerde yaşayanlar da katıldı. ilçede toplanan 50 bini aşkın kişi, İdlib-Halep yolunu trafiğe kapattı. Yolu çift taraflı dolduran binlerce kişiden bazıları ise alan yetersiz kalınca üst geçit köprüsü ile çevrede yapılan inşaatlara çıkarak protestoya katıldı.

Türkiye’ye müteşekkiriz

Ellerinde ÖSO’nun yanı sıra Türkiye bayrakları taşıyan göstericilerin bazılarının zeytin dalları ile TSK’nın benzer bir harekat ile İdlibi güvenli hale getirmesini istediklerini ifade etti. Türkiye lehine, Esad rejimi ve diğer Avrupa ülkelerini eleştiren sloganlar atan, Türkçe ve diğer dillerde yazılı dövizler taşıyan kalabalık, saldırıların bir an önce son bulması için tüm dünyayı İdlib’e sahip çıkmaya çağırdı. Yaklaşık 2 saat süren eyleme katılan İdlibliler, Türkiye’ye de kendilerine gösterdikleri ilgi için müteşekkir olduklarını ifade etti.

Haberin Devamı