Gazete Vatan Logo

Bombacı yakalandı

ABD polisi, seçimlere 2 hafta kala Başkan Trump muhaliflerine gönderilen bombalı paketlerin peşine düştü. 3 günde gönderilen 12 bombalı paketle ilgili Trump destekçisi bir kişi gözaltına alındı

Bombacı yakalandı

ABD Başkanı Donald Trump’ı eleştiren kişilere gönderilen bombalı paketlerin ardından FBI, Florida eyaletindeki Miami kenti yakınlarında bir postanede arama gerçekleştirdi. Bombaların gönderildiği 9 kişi arasında eski başkan Obama ve aktör Robert De Niro da bulunuyor. ABD basınına konuşan kaynaklar, en az bir patlayıcının Florida eyaletinden gönderildiğinin tespit edildiğini söyledi. Bunun üzerine Florida’da paketleri gönderdiği sanılan 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin 56 yaşındaki Cesar Sayoc isimli Trump destekçisi biri olduğu öğrenildi. FBI Direktör Yardımcısı William Sweeney, düzeneklerin FBI laboratuvarlarındaki incelemesinin devam ettiğini duyurdu.

Yanlış alarm

Miami’nin Opa-locka bölgesindeki postanede gerçekleştirilen aramaya bomba imha ekibi ve özel eğitimli köpekler de katıldı. Perşembe akşamı New York’taki Time Warner Center da şüpheli bir paket nedeniyle boşaltılmış, sonrasında bunun yanlış alarm olduğu ortaya çıkmıştı. ABD’li televizyon kanalı CNN’e de önceki gün patlayıcı düzenekli paket gönderilmişti.

Haberin Devamı

Minibüsü bulundu

Bombalı paketlerle ilgili olarak Florida’da Cesar Sayoc isimli bir kişi gözaltına alındı. Sayoc’a ait olan bir minibüs ise Florida’da bir parkta bulundu. Camları Trump’ın fotoğraflarıyla kaplı olan minibüste, muhaliflerin hedef işareti içerisine alınmış resimleri dikkat çekti. FBI ajanları inceleme yaptığı minibüsü mavi brandayla örttü.

Soros da var de Niro da...
Patlayıcılar milyarder işadamı George Soros, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, eski Başkanı Barack Obama, eski CIA direktörü John Brennan, eski adalet bakanı Eric Holder, Demokrat Kongre üyesi Maxine Waters, aktör Robert De Niro, eski ulusal istihbarat direktörü James Clapper ve senatör Cory Booker’a gönderildi.
Komşuda da bomba paniği
ABD’den sonra Yunanistan’da da bombalı paket alarmı yaşanıyor. Dün Yunanistan Dışişleri Bakanlığı binası şüpheli paket sebebiyle boşaltıldı. Yunanistan’ın başkenti Atina’da bulunan Dışişleri Bakanlığı binası, postayla gönderilen şüpheli paket sebebiyle boşaltıldı. 70 çalışanın bina dışına çıkarıldığı aktarıldı. Reuters’a konuşan bir Yunan polis, bina içerisinde şüpheli bir paketin bulunduğunu söyledi. Paketin postayla ulaştığı belirtildi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı binası, başkent Atina’daki Parlamento binasının karşısında yer alıyor.

Haberin Devamı