Gazete Vatan Logo

Bombacı kadının avukatı gözaltında

Terörle mücadele ekipleri, dün sabah saatlerinde İstanbul merkezli 6 ilde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon düzenledi.

Bombacı kadının avukatı gözaltında

Özel Harekat, çevik kuvvet ve polis helikopterinin de destek verdiği operasyon kapsamında Diyarbakır, Batman, Antalya, Ankara ve Sakarya ile İstanbul’un 15 ilçesinde 35 adrese baskın yapıldı.

Spor ayakkabılı mesaj

PKK’nın cezaevi yapılanması olduğu iddia edilen Tutuklu Ailelere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin de (TUAD) aralarında bulunduğu çok sayıda adreste arama yapıldı. Adreslerde 2 tabanca, 2 av tüfeği, çeşitli örgütsel dokümanlar ile cezaevinde bulunan terör örgütü PKK’lılara talimat iletmek için kullanılan çok sayıda spor ayakkabı ele geçirildi.

9’u avukat 29 kişi

Operasyonlar kapsamında 9’u avukat toplam 29 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan avukatlardan birisinin Kızılay’daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren Seher Çağla Demir’in Balıkesir’de “terör örgütü PKK üyeliği ve örgüt propagandası” suçlarından yargılandığı bir davada avukatlığını yaptığı belirtilen Hüseyin Boğatekin olduğu öğrenildi.

3 günde 320 gözaltı

Bölücü terör örgütüne yönelik yurt genelinde son 3 günde gerçekleştirilen operasyonlarda 320 kişi gözaltına alındı, 41 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

Bu evde kalmışlar

Bombacı Seher Çağla Demir’in ve olay anında yanında olduğu belirtilen diğer kişinin saldırıdan önce Gaziosmanpaşa Mahallesi Boyabat Sokak’taki bir bodrum katı 15 gün önce kiraladıkları anlaşıldı. Saldırıda kullanılan BMW marka aracı da bu süreçte kullandıkları tespit edilen bombacıların, eve bahçeden girip çıktıkları tespit edildi.