Gazete Vatan Logo

Bomba iddia! 'El Kaide'nin 2 numaralı ismi öldürüldü'

İsrail'de yayın yapan Arutz Sheva isimli gazete, El Kaide'nin iki numaralı ismi Ebu Hayr el Mısri'nin Suriye'nin İdlib'de öldürüldüğünü öne sürdü.

Bomba iddia! 'El Kaide'nin 2 numaralı ismi öldürüldü'

Henüz resmi olarak doğrulanmayan bilgilere göre, Mısri'nin pazar günü ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait bir insansız hava aracı (İHA) saldırısı sonucu öldürüldüğü belirtildi.

59 yaşındaki Mısri, El Kaide bünyesinde örgüt lideri Eymen el Zevahiri'nin yardımcısı olarak bulunuyordu.

Ortadoğu araştırmacılarının doğruladığı Mısri'nin ölüm haberine dair, sosyal medyada birçok fotoğraf ve video yayınlandı. İddialara göre, İdlib'in Mastume kenti yakınlarındaki İHA saldırısında Mısri'nin de dahil olduğu 2 kişi öldürüldü.

USAME BİN LADİN'İN KIZIYLA EVLİYDİ

1957 Mısır doğumlu olan Mısri, Mısır İslami Cihad üyesi olarak 80'lerde ülkeyi terk etmişti. 1990'lı yıllarda Bosna'daki savaşa katılan Mısri, patlayıcı uzmanı olarak biliniyor. 1998'de Kenya ve Tanzanya'da ABD elçiliklerine düzenlenen saldırıların arkasındaki isim olan Mısri, Usame bin Ladin'in kızıyla evliydi.

11 Eylül saldırıları sonrası ABD'nin Afganistan'ı işgali sırasında İran'a kaçtı. 2003'te yakalandı ve tutuklandı. 2015'te serbest bırakıldı. 2016'da Suriye'ye geçti.

Haberin Devamı

DIŞ OPERASYONLAR SORUMLUSU GEÇEN AY ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Geçen ay da El Kaide'nin dış operasyonlarından sorumlu olduğu bilinen Muhammed Habib Busseddin el Tunisi'nin, İdlib'deki bir hava saldırısında öldürüldüğü bildirilmişti.