Gazete Vatan Logo

Bomba iddia! Merkeze alınan 9 vali de...

Son Valiler kararnamesi ile merkeze alınan 9 ismin de AK Partinin seçim kaybettiği illerden olması tartışma yarattı. Bu Valilerden 3'ü henüz bir yıl önce atanmıştı.

Son Valiler kararnamesi ile merkeze alınan 12 isimden 9'nun AK Partinin 30 Mart'ta seçim kaybettiği illerden olması tartışma yarattı. Bu Valilerden 3'ü henüz bir yıl önce göreve atanmıştı.

Gazeteport'un haberine göre; son kararname ile Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Bartın Valisi Ali Çınar, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Edirne Valisi Hasan Duruer, Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Kars Valisi Eyüp Tepe, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Siirt Valisi Ahmet Aydın merkeze alındı. Bu 9 isim de AKP'nin yerel seçimlerde belediyeyi kaybettiği illerin Valisi olması dikkat çekti.

Bu Valilerden Bartın Valisi Ali Çınar, Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş henüz bir yıl önce 9 Mayıs 2013 tarihinde göreve atanmıştı. Üç isim, koltuklarında bir yıl sonra kaybetti.

CHP İzmir milletvekili Alaattin Yüksel de görevden alınan 9 Valinin de AKP'nin seçim kaybettiği illerden olduğunu belirterek 'Bu illerdeki seçimlerde başarısızlığın faturası onlara kesildi' dedi.

Haberin Devamı