Gazete Vatan Logo

Bölücü örgütten kaçan 10 terörist teslim oldu

Bölücü örgütten kaçan 10 terörist teslim oldu

Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu 10 terörist, dün Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin açıklama yapıldı.

Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda dün 6 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 334 oldu. İlçede 5 el yapımı patlayıcı da imha edilirken, bugüne kadar imha edilen patlayıcıların sayısı 768'e ulaştı.

Şırnak'da devam eden operasyonda ise 5 terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak'taki operasyonlarda bugüne kadar 308 terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçleri, 9 el yapımı patlayıcı imha etti. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 864 oldu.


Şırnak'ın Silopi ilçesinde ise Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu 10 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Mardin Savur'da yabancı uyruklu PKK/PYD mensubu bir terörist gözaltına alındı.

Haberin Devamı


900 şal, 5 bin 800 kol saati...

Hakkari'nin Çukurca kırsalında devam eden operasyonda ise çok sayıda mühimmat ile kaçakçılık sonucu elde edildiği belirlenen eşyalar bulundu.

Güvenlik güçleri, kırsaldaki arama tarama faaliyetlerinde beş kalaşnikof piyade tüfeği, bir M-4 piyade tüfeği, bir av tüfeği, iki kurusıkı tabanca, 385 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 24 M-4 piyade tüfeği fişeği, 11 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir M4 piyade tüfeği şarjörü, 100 kurusıkı tabanca fişeği, bir el yapımı patlayıcı düzeneği ile iki kalaşnikof piyade tüfeği hücum yeleği ele geçirdi.

Ayrıca, yasa dışı yollarla yurda sokulan çok miktarda oto yedek parçası, 3 bin 650 karton sigara, 120 kilogram çay, 5 bin 885 adet kol saati, 57 kadın cüzdanı, 900 kadın şalı, 50 kadın tişörtü, 50 çift spor ayakkabısı ve çok sayıda örgütsel doküman da bulundu.

Ağrı merkezde icra edilen operasyonda da bir güneş paneli, bir lazer hedef noktalayıcı ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Haberin Devamı

Gümüşhane Kürtün'de ise Akköy Hidroelektrik Santrali'ne ait acil tahliye binasına teröristler tarafından patlayıcı madde kullanılarak saldırı düzenlendi. Saldırıda bina hasar gördü.