Gazete Vatan Logo

Bolu'daki provokasyonu şehit babası önledi

Bolu’nun Taşkesti beldesinde, teröre tepki gösteren bir grupla okul inşaatında çalışan işçiler arasında başlayan gerginlik linç girişimine dönüştü. Linç girişimini şehit babası Ahmet Temel önledi.

Bolu'daki provokasyonu şehit babası önledi

Okul inşaatına girmeye çalışan, giremeyince de okulu ateşe vermeye çalışan grubu, protestocular arasında bulunan şehit babası ile Bolu Valisi’nin çabaları engelledi. 7.5 saat süren korku dolu gerginlik, polisin işçileri zırhlı araçla tahliyesiyle sona erdi.

Bolu’nun Mudurnu ilçesi Taşkesti beldesinde, iddiaya göre bir okulun inşaatında çalışan işçiler ile Türk bayrağı bulunan araçlarla gezen bir grup arasında önceki gece tartışma çıktı.

Gruptakilerin bayrağa saygı duyulması gerektiğini belirtmesi üzerine işçilerin, “Herkes kendi bayrağına saygı duysun” dediği ileri sürüldü.

Türk bayrağı yakıldı denildi

Tartışma kısa süre gerginliğe dönüşünce 8 işçi, inşa halindeki okula sığındı ve toplananların üzerine eline geçirdiklerini attı. Olay beldede ‘Türk bayrağı yakıldı’ diye duyulunca, okulun önünde toplanan yüzlerce kişi okula girmeye çalıştı. Jandarma okula girenleri dışarıya çıkardı.

Yaşanan gerginlik üzerine Bolu Valisi Aydın Baruş da olay yerine gitti. İnşaat iskelesine çıkarak kalabalığı yatıştırmaya çalışan Vali Baruş, gelen protestocular arasında gördüğü şehit babası Ahmet Temel’i de yanına çağırarak eylemcileri ikna etmeye çalıştı. 8 Eylül 2009 tarihinde Siirt Eruh’ta Terör örgütü PKK’yla çıkan çatışmada şehit olan Emrah Temel’in (20) babası Ahmet Temel, öfkeli kalabalığı ikna etmek için büyük çaba sart etti ve şunları söyledi:

Haberin Devamı

"CEZASINI VERİRSEK BU İÇ SAVAŞTIR"

“Sayın valimiz buraya teşrif etti ve bütün güvenlik güçlerimiz bu olayın takipçisi. Ama biz şimdi burada bunlara saldırırken cezasını kendimiz verirsek bence bu bir içsavaştır. Onun için ben içerideki yetkililerden söz aldım, bunların gereken cezalarının verileceğine ben inandım. Madem biz Türk vatandaşıyız devletimizi çiğnemeyeceğiz, askerimizi çiğnemeyeceğiz. Asker ve devlet görevini yapacak. Ben şehit babası olarak sizden bunu istiyorum. Biz burada katliam yaparsak devlet ne o zaman? O zaman devlet nerede kaldı. Devlet burada. Devlet gelmeseydi, biz gerekeni yapacaktık. Hadi biz bunları burada yok ettik ve bu sırada bir tane askerimiz yaralandı, o zaman içiniz rahat edecek mi?”

Haberin Devamı

VALİ BARUŞ: OYUNA GELMEYİN

Vali Baruş da “Bir oyun oynanıyor, oyuna gelmeyin" dedi. Bazı kişiler Baruş'un konuşmasına tepki göstererek işçilerin kendilerine verilmesini istediler ve inşaatın tüm çıkışlarını tuttular. İşçiler üç katlı inşaatın çatısına çıkarak saklanırken, polis ve jandarma öfkeli grubu biber gazı kullanarak engelledi.

İnşaata girenler işçilerin eşyasını pencerelerden dışarı attı. Öfkeli kalabalık, işçilerin dışarı çıkması için inşaatın dört bir yanında ateş yaktı. Metrelerce yükseğe ulaşan ateş, tankerden su sıkılarak söndürüldü.

Toplananlar inşaatın çevresinden uzaklaştırılmaya çalışılırken, polis ve jandarma barikat kurdu. Zırhlı araç olay yerine gelerek inşaata yaklaştı.

Saat 03.20 sıralarında jandarma ve polislerin arasından geçen inşaat işçileri zırhlı araca binerken, bazı kişiler taş attı. Zırhlı araç inşaat işçilerini aldıktan sonra hızla uzaklaştı. İşçilerin gitmesiyle 7.5 saat süren gerginlik sona erdi.

Haberin Devamı