Gazete Vatan Logo

Bolu'da kuş gribine karşı önlemler artırıldı

Sağlık Bakanlığı'nın sonbahar ve kış aylarında kuş gribi salgını beklendiğini açıklamasının ardından, Türkiye'nin beyaz et ihtiyacının yüzde 35'ini karşılayan Bolu'da önlemler artırıldı. Sektör temsilcileri biraraya gelerek alınacak önlemleri tartıştı

Filiz Restoran'da Bolu İl Tarım Müdürü Mustafa Odabaş başkanlığında yapılan toplantıya, Beypiliç, Erpiliç, Akpiliç, Bolca Hindi, CP Piliç ve Mudurnu Tavukçuluk yöneticileri katıldı. Sonbahar ve kış aylarında yeniden ortaya çıkabileceği açıklanan hastalığa karşı alınacak tedbirlerin tartışıldığı toplantıda, sektör temsilcileri, tesislerinde alacakları önlemler hakkında bilgi verdi. Tarım İl Müdürü Mustafa Odabaş, Bolu'da faaliyet gösteren entegre firmaların, Türkiye'nin beyaz et ihtiyacının yüzde 35'ini karşıladığını belirterek, "Bugüne kadar ilimizde kuş gribi salgını görülmedi. Ancak bu görülmeyeceği anlamına gelmez. Bu nedenle alınan tedbirlerin aralıksız sürdürülmesi gerekiyor" dedi.

Kuş gribinin Türkiye'de herhangi bir noktada görülmesi durumunda alınan önlemlerin devreye sokulacağını ifade eden Odabaş şöyle konuştu:

"Kuş gribinin tekrar ülkemizde görülmesi durumunda entegre firmalar, belirlenen bölgelerde acil dezenfekte noktaları oluşturacak. Tarım İl Müdürlüğü olarak biz de dezenfekte noktalarının organizasyonunu yapacağız. Tüm kümeslerin pencereleri boşluk kalmayacak şekilde kapatılacak. Ayrıca bu alınan önlemler kapsamında ilçelerde birer veteriner hekimimiz tüm kümesleri tek tek kontrol ediyor. Bolu merkezde bulunan kümesler de kontrolden geçiriliyor."

Haberin Devamı