Gazete Vatan Logo

Bollywood sineması Kayseri’ye geliyor

18-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek “4’üncü Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali”nde Bollywood filmlerinden seçkiler gösterilecek.

Bollywood sineması Kayseri’ye geliyor

İlk defa 2013’te düzenlenen “Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali”, bu yıl dördüncü defa sinemaseverlerle buluşuyor. Bu yıl uluslararası tema olarak Bollywood sinemasına yer veren festivalde Hindistan’dan 11 film de programdaki yerini aldı. Yazarlık, film yapımcılığı ve danışmanlık gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren Nurdan Tümbek Tekeoğlu, Bollywood filmlerinin festivalle buluşma sürecini anlattı.

Hollywood’un son yıllardaki rakibi

Son yıllarda Hollywood kadar Bollywood sineması da adından sıkça söz ettirmeye başladı. Bazı izleyicilerin ön yargısını, bazılarının da aksine hayranlığını kazanan Hint filmlerinin yakaladığı ivme devam ediyor. Öyle ki Türkiye’de sadece Hint filmlerini yayınlayan internet siteleri bile var. Renkli dans sahneleri, duygusal arka planı ve izleyiciyi saran oyunculuklarıyla kendine has bir yer edinen Bollywood, bu sene Kayseri’deki izleyicilerle buluşacak. Ünlü yapımcı Vivek Singhania ve festivalde gösterimi gerçekleşecek olan Dam Laga Ke Haisha’nın yönetmeni Sharat Katariyan da festivalin konukları arasında yerini alacak. Fetival programında Hint yapımı 11 film bulunuyor.

Haberin Devamı

Özel gösterimler...

Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun yapımcılığını üstlendiği ünlü balet Rudolf Nureyev’in hayatının anlatıldığı “Düşlerinin Adası“ ve Orhan Tekeoğlu’nun yönettiği Doğu Karadeniz insanının sıra dışılığını anlatan “Sıradışı İnsanlar” özel gösterimde yer alacak.

Parinetti Chopra, “Aşka Davet” adlı filmde başrolü üstleniyor.

Hint ve Türk kültürleri benzer

Bu sene Bollywood filmlerinin festivalde gösterilmesine aracılık eden Tekeoğlu, Hintli bir yapımcı olan Vivek Singhania ile 2013’te tanıştığını ifade ediyor: “Öyle Sevdim ki Seni isimli filmimiz 2013’te Yunanistan’da Corinth Film Festivali’ne seçilmiş ve bir ödül almıştı. Orada Vivek Singhania ile tanıştım. Kendisi Hintli ve Bollywood’lu bir yapımcı. Bana İstanbul ve Türkiye’de muhakkak bir film yapmak istediğini söyledi. Zaman içinde diyaloğumuzu ilerlettik. Geçtiğimiz sene de Kayseri’ye geldi. Festival direktörü ile bir sonraki seneyi konuşurken, neden Bollywood sineması olmasın dedik ve kendisine ödüllü film, belgesel ve kısa filmleri Kayseri’ye getirir misin diye sorduk ve hiçbir karşılık beklemeden kabul etti. Vivek Bey Hint ve Türk kültürlerinin benzer özellikleri olduğunu ve Almanya’da özellikle Türkler tarafından Bollywood filmlerinin çok seyredildiğini söyledi. Yash Roj ve Eros gibi iki büyük Hint yapım şirketi filmlerini vermeyi kabul etti. Altın Çınar Film Festivali Kadir Turna liderliğinde çok önemli işlere imza atıyor.”

Haberin Devamı


Festivalde gösterilecek Bollywood yapımlarından biri olan “Tanu Weds Manu”dan bir sahne