Gazete Vatan Logo

Bölgesel marka yaratacak 900 milyon TL ciro yapacak

Bölgesel marka yaratacak 900 milyon TL ciro yapacak

Şölen CEO’su Elif Çoban, “2013’ü 644 milyon TL ciro ile kapattık, ihracatta da 200 milyon dolar çıtasını geçtik. Bu yıl hedefimiz 900 milyon TL ciro. Ozmo ve Biscolata gibi en az 3-4 marka yaratacağız” dedi.

Çikolata sektöründe ilk 4 marka arasında yer alan, 2016’da ise ilk 3’e girme planları yapan Şölen, 25’inci yılında logosunu yeniledi. Geçen yıl 644 milyon dolar ciro yapan Şölen, 2014 sonunda yüzde 40 büyümeyle bu rakamı 900 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor. Türkiye ile bölgedeki önemli oyunculardan biri olmak ve yeni markalar yaratmak ise diğer hedefler... Şölen CEO’su Elif Çoban, “En büyük hedefimiz, Türkiye’de ve bölgede markalaşma hikâyeleri yaratmak. Ozmo ve Biscolata bizim için iki başarılı örnek. Bu örnekleri çoğaltacağız” dedi.

‘Biz bu işi biliyoruz’



İşlerini çok sevdiklerini ve iyi bildiklerini, kazandıklarını tekrar yatırıma harcadıklarını kaydeden Çoban, “İhracatta 200 milyon dolar çıtasını geçtik. Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması listesinde 80’inci sıradayız. Sektörümüzün ihracat lideriyiz. 2014 ihracat hedefimiz 230 milyon dolar. 100’e yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracatta rakiplerimiz 2-2.5 dolara ürün satarken biz 3.5 dolara veriyoruz. Farkımız kalitemiz. Ayrıca bölgesel stratejiler geliştiriyoruz. Kazandığımızı tekrar yatırıma dönüştürüyoruz. Bu çerçevede 2012 yılında Gaziantep’te temelini attığımız fabrikamız yakında üretime başlayacak. Bu fabrika için yaptığımız yatırım da 280 milyon TL’ye ulaşacak” diye konuştu. Önümüzdeki dönemde daha fazla atılım yapacaklarını kaydeden Elif Çoban, sözlerine şöyle devam etti:

“Markalarımız hep alanında ilk olan ürünler... Lokkum ile dünyada bir ilke imza attık, lokumlu bar yaptık. Ürün yetiştiremedik. Bu yıl bayramda daha geniş ağda satışa sunacağız. İkramlık ürünlerde pazar lideriyiz. Genel sıralamada 4’üncüyüz. En geç 2016’da güçlü bir üçüncülük hedefimiz var. Biscolata, Wopps gibi en az 3-4 marka daha yaratacağız.”

Yıldızlara ulaşacak!

Elif Çoban ile birlikte Şölen’in yeni logosunu tanıtan Şölen Yönetim Kurulu Üyesi Hazım Ellialtı, şunları söyledi: “Sadece bayramları değil her günü Şölen’e çevirmek istedik. Yeni kimliğimiz ve logomuz bu hedefimizi göstersin istedik. Öyle bir logo yaratmalıydık ki; 7’den 70’e ancak her tüketici kitlesine özel, farklı lezzette seçenekler sunduğumuz görülsün. Pırıltımız, heyecanımız, işimizi yaparken aldığımız keyif belli olsun. Ayaklarımız yere sağlam basarken yıldızlara ulaşma isteğimizi anlatsın. 2 yıla yayılan süreci geride bırakıyoruz. Artık çalışmamızın sonuçları hayata geçiyor.”

En çok satış iki bayramda

ELİF Çoban, 7 milyar dolarlık hacme ulaşan pazarda en çok satışın Ramazan ve Kurban bayramlarında olduğunu anlattı. Çoban, şu bilgileri verdi: “İkramlık bizim en güçlü olduğumuz alan. Çikolatada pazar payımız yüzde 30 oldu. En çok satış iki bayramda gerçekleşiyor. Bayramda 150 milyon lira civarında çikolata, 350 milyon lira civarında da şeker satışı oluyor. Hediyelik ürünlerin yüzde 90’ı iki bayramda satılıyor.”

Haberin Devamı