Gazete Vatan Logo

Boko Haram yine saldırdı: 11 ölü!

Nijerya'da IŞİD'e bağlılığını ilan eden Boko Haram, sınırdaki Kamerun'a bağlı kasabada bir camideki koruculara yönelik düzenlediği intihar saldırısında 11 kişi hayatını kaybetti.

Boko Haram yine saldırdı: 11 ölü!

Reuters'a konuşan yerel bir yetkili, bir Boko Haram üyesinin Nijerya sınırında bulunan Djakana kasabasındaki caminin içinde üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdiğini, saldırıda 11 kişinin öldüğnü söyledi. AFP'ye konuşan başka bir yetkili ise 7 kişinin hayatını kaybettiğiin, 4 kişinin de ağır yaralandığını belirtti.

AFP haberi Reuters'dan daha önce geçti; ajansın konuştuğu yetkili ölü sayısının artabileceğini söylemişti. Bir güvenlik yetkilisi ise ölenlerin çoğunun bölgede Boko Haram'la çatışmak için oluşturulan 'korucular'dan oluştuğunu belirtti.

Yetkili, korucuların cami içindeki video odasında bulunduğu sırada Boko Haram üyesinin içieri girip patlayıcıyı infilak ettirdiğini ifade etti. 7 yılda 20 bin kişi öldü Boko Haram'la 7 yıldır süren çatışmalarda Nijerya sınırında en az 20 bin kişi hayatını kaybetti. Nijerya'nın Borno eyaletinde aktif olan Boko Haram'la çatışmalar yüzünden komşu Nijer, Çad ve Kamerun'da 2 milyon 600 bin kişi evini terk etmek zorunda kaldı. 2 bin Çad askerinin operasyon başattığı örgüt, Nijerya, Çad, Nijer ve Kamerun'da saldırılar düzenliyor.

Haberin Devamı

Kaynak: AFP ,Reuters