Gazete Vatan Logo

Boko Haram silahla durdurulmaz

Nijerya’nın eski Devlet Başkanı Obasanjo, Boko Haram örgütü ile mücadelenin sadece silahlarla değil eğitimle de yapılması gerektiğini söyledi.

Nijerya’nın eski Devlet Başkanı Olusegun Obasanjo, Boko Haram örgütü ile mücadelenin sadece silahlarla değil eğitimle de yapılması gerektiğini söyledi.

Obasanjo, Fildişi Sahili’nin Abidjan kentinde düzenlenen Afrika Kalkınma Bankası’nın yıllık toplantıları çerçevesinde yapılan “Kalkınma ve güvenlik, yeni tehditlerle mücadele” panelindeki konuşmasında, "Boko Haram’ı durdurmak için silahlar yetmez. Nijerya'daki yoksulluk oranı düşürülmeli ve eğitim seviyesi artırılmalı" dedi.

Nijerya’nın güneyinde halkın yüzde 79'unun eğitim gördüğünü ifade eden Obasanjo, Boko Haram’ın etkili olduğu ülkenin kuzeyinde okuma-yazma bilmeyenlerin oranının yüzde 90’ı bulduğunu vurguladı.

Obasanjo, örgütün bölgedeki işsiz gençleri ve okuma yazma bilmeyenleri hedef alarak büyüdüğüne dikkati çekti.

Afrika Birliği Komisyon Başkanı Nkosazana Dlamini-Zuma da paneldeki konuşmasında terörü yok etmek için her ülkenin çaba göstermesi gerektiğini belirtti.

Dlamini-Zuma, Afrika’da barışın ve istikrarın, yüksek istihdam oranı ve sürdürülebilir kalkınmaya bağlı olduğunu kaydetti.

Fildişi Sahili'nin Abidjan kentinde düzenlenen Afrika Kalkınma Bankası'nın hafta başında başlayan toplantıları yarın sona erecek. Sekiz adayın yarıştığı başkanlık koltuğuna oturacak ismin bugün açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı