Gazete Vatan Logo

Boko Haram, BM'nin yardım tesisine saldırdı: 5 ölü

Nijerya'nın kuzeydoğusunda terör örgütü Boko Haram, Birleşmiş Milletler'in (BM) yardım tesisine saldırı düzenledi. Saldırılarda 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Boko Haram, BM'nin yardım tesisine saldırdı: 5 ölü

Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, Borno eyaleti sınırındaki Damasak bölgesinde terör örgütü Boko Haram'ın BM yardım tesislerine saldırılar düzenlediğini açıkladı.

Yetkili, saldırılarda 5 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

3 yardım tesisi hedef alındı

BM İnsani Yardım Nijerya Koordinatörü Edward Kallon, yaptığı açıklamada, saldırılarda 3 yardım tesisinin hedef alındığını aktardı.

Kallon, saldırıyı kınayarak, 10 yıldan uzun süredir ülkenin kuzeydoğu bölgesindeki yardım görevlileri ve tesislerin terör örgütünün saldırılarıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Bölgedeki insani yardım görevlileri azaltılacak

Saldırılar nedeniyle bölgedeki insani yardım görevlilerinin azaltılacağını aktaran Kallon, bu azaltmanın bölgedeki 8 bin 800 yerinden edilmiş kişiyi etkileyeceğini kaydetti.

Kallon, tüm silahlı grupların insani yardım operasyonları ve yardım görevlilerine ilişkin uluslararası hukuka saygı göstermesi gerektiğini vurguladı.

Binlerce kişi yaşamını yitirdi

Nijerya'da 2000'li yılların başından bu yana varlık gösteren terör örgütü Boko Haram'ın, 2009'dan bu yana düzenlediği kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi öldü.

Haberin Devamı

Örgüt, 2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar gerçekleştirdi. Örgütün Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi hayatını kaybetti.