Gazete Vatan Logo

Boko Haram 40'a yakın balıkçıyı kaçırdı!

Boko Haram 40'a yakın balıkçıyı kaçırdı!

Boko Haram'ın, Kamerun'da 40'a yakın balıkçıyı kaçırdığı belirtildi. Askeri yetkili Jean Claude Nomo, yaptığı açıklamada, örgütün Kamerun'un kuzeyinde Darak bölgesinde avlanan yaklaşık 40 balıkçıyı kaçırdığını bildirdi.

Kaçırılanlar arasında oğlu bulunan Darak sakinlerinden Frida, Boko Haram'ın güçlü olan erkekleri seçtiğine dikkati çekerek, "Boko Haram üyeleri yakınlarımızı militan yapmak için götürdüklerini söyledi" ifadesini kullandı. Kaçırılanların bulunması amacıyla operasyon başlatıldı.

Boko Haram, güvenlik güçlerinin rahatlıkla ulaşamadığı Çad Gölü'ne yönelik saldırılarını son bir hafta içinde arttırdı.

Nomo, hafta başında 30'a yakın Boko Haram militanının, Çad Gölü'nde Tubun Ali kasabasına saldırdıklarını ve bölgede avlanan Kamerunlu balıkçılardan 10'unu öldürdükten sonra Nijerya'ya doğru kaçtıklarını açıklamıştı.

Boko Haram ile mücadele eden Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü'nden (FMM) General Buba Dobekreo da Kamerun ve Nijerya ordusunun, örgütün saldırısına karşılık vermek amacıyla Boko Haram'ın üs olarak kullandığı Nijerya'nın Ndaba, Rawa ve Zumbulum kasabalarına operasyon yaptığını ve en az 60 militanın öldürüldüğünü ve örgüte ait çok sayıda silahın ele geçirildiğini kaydetmişti.

Uzmanlar, Boko Haram'ın FMM'nin operasyonlarına karşılık vermek amacıyla saldırılarını arttırdığını savunuyor.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin tarafından örgütle mücadele çerçevesinde oluşturulan ve 10 binden fazla askerle hareket eden FMM, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenlik ile istikrarın sağlanması ve insani yardımın ulaştırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı