Gazete Vatan Logo
Magazin Bohem olduğu kadar feminen!

Bohem olduğu kadar feminen!

Şehnaz Tango’yla oyunculuk dünyasına adım attığında tanıdık. Bir ara ortalardan kayboldu ve 80’ler dizisiyle küllerinden yeniden doğdu. İyi Yaşam sitesi, oyunculuğu ve projeleriyle Ayşe Tolga, stiliyle radarımızda!

Seksenler’ dizisi devam ediyor ama onun dışında da sağlıklı yaşam adına birçok projeniz var. Son günlerde neler öne çıkıyor?

Şu an üç işi birden yapıyorum. 80’ler dizisi dördüncü sezonda. Uzun zamandır ara verdiğim oyunculuktan çok keyif aldım. Aisha aromaterapi kozmetiklerinin online olarak satışı devam ediyor. Bununla bağlantılı olarak bir de ‘İyi Yaşam’ projem var. ayşetolgaiyiyaşam.com adlı bir sitem var, oradan da her gün insanlara sağlık, güzellik, anne ve çocuk, terapiler, beslenme, spor konularında iyi yaşam tüyoları veriyorum. Aynı sitede mart başında ‘Ayşe ile 12 Haftada Bikini Vücudu Mükemmel Vücut Tüyoları’ programını başlattım. Hazirana kadar sürecek olan bu programda insanlara spor salonuna gitmeden, ekstra malzeme almadan, bir spor hocası olmadan nasıl fit ve zinde kalabileceklerini gösteriyorum. Beslenme tüyoları veriyorum spor hareketleri paylaşıyorum.

Youtube’la ilgili bir projeniz de var sanırım...

Evet, Youtube kanalı açıyorum, şu an videolarım için çalışıyorum. ayşetolgaiyiyaşam.com sitesindeki bütün içerikleri, detayları ve profesyonelce çekilmiş videolarıyla bulabileceksiniz.

Haberin Devamı

‘İyi Yaşam’ konseptini hayatınıza nasıl uyguluyorsunuz, örneğin güne nasıl başlarsınız, gün içinde neleri yapmaya dikkat ediyor, nelerden uzak duruyorsunuz?

Yataktan kalkmadan önce sahip olduğum her şeye şükrediyorum. Sonra günümü programlıyorum. Küçük bir meditasyonum var bütün vücudumu ışıktan geçirdiğim. Sabah kalkar kalkmaz mutlaka su içiyorum. Duşumu alıyorum, kremlerimi sürüyorum. Bunların hepsini öyle uzun uzun yapmak zorunda değilsiniz, önemli olan keyif alarak yapmak. Sonrasında iyi bir kahvaltı yaparım. Sevdiklerime güzel bir günaydın mesajı atmak, kızıma sarılmak, bunlar günü güzel başlatan şeyler.

Stilimi ‘bohem&chick’ olarak tanımlıyorum

Günü kaliteli geçirmek için zaman planlamasının püf noktaları neler?

İnsanların ‘zamanım yok’ demesine inanmıyorum, çünkü zaman planlaması yapmak ve önceliklerini belirlemek çok önemli. Gününü sürekli koşturarak geçiren kadınları da anlıyorum elbette ama yaptığımız şeyleri telaşla değil keyfini sürerek de yapabiliriz. Zihnimiz düzenli olduğunda o kaos bitiyor. Kaosu en iyi geçiren şey programlama yapmak, ajanda tutmak. Sonra huzur ve rahatlık geliyor.

Haberin Devamı

Kariyer planınızda bundan sonra neler var?

‘İyi Yaşam’ konsepti, gerçekten çok keyif aldığım ve hayat kariyerimin de en önemli parçası. ‘İyi Yaşam’ konseptiyle ilgili kitap projem var sırada.

Stilinizi nasıl tanımlarsınız?

Modayla ilgilenmeyi severim. İşin felsefesini kavramak, modayı takip etmekten daha keyifli. O zaman trendleri yaşamına göre adapte ediyorsun. Stilimi ‘bohem&chick’ olarak tanımlıyorum yani bohemle klasik arasında gidip gelen ama aynı zamanda feminen. Deri ceket, deri botlar elbette giyiyorum ama feminen çizgimi bozmamak için o tarzı takılarla hafifletiyorum. Çok uzun etekleri de seviyorum. Moda konusunda çevremde her zaman avangart yani yenilikçi ve öncü biri olarak tanınırım.

Sizi en iyi yansıttığını düşündüğünüz kıyafetler neler?

Kalem etek, yakalı beyaz ipek gömlek ve blazer ceket. İpek gömleklerden vazgeçmem. Kaliteli kumaştan iyi kesimli siyah bir elbise gibi zamansız, feminen ve şık parçalar da olmalı.

Haberin Devamı

Gardırobunuzda sınırsız sayıda olmasından hiç rahatsızlık duymayacağınız şeyler neler?

Ayakkabı! Çok sayıda ayakkabım var. Onun dışında ipek gömlekler de fazlasıyla olabilir.

60’lar ve 70’lerin modası tam bana göre

Günlük kıyafetlerde en çok hangi markaların tasarımlarını seviyorsunuz?

American Vintage’ın tişörtlerini, J Brand’in pantolon kalıplarını beğeniyorum. Amerika’daysam Victoria’s Secret’ın tekstil ürünlerini alıyorum. Zara’yı da beğenirim ama genelde Beymen Blender’ın markalarını seviyorum.

Londra, Milano gibi moda başkentlerine gittiğinizde en çok nerelerden alışveriş yaparsınız?

Londra’yı çok seviyorum, onun dışında Kopenhag’ı çok beğeniyorum. Barselona ve Floransa da benim için çok özel. Çoğu kişi Milano’yu tercih eder ama Milano endüstriyeldir, Floransa’da kemerinden takısına kadar modaya ait her şeyin özgün parçalarını bulabilirsiniz. Türkiye’de de Bilstore var aynı konseptte. En çok alışveriş yaptığım yer Bilstore.

Haberin Devamı

Moda dönemleri söz konusu olunca hangi dönemlere ya da akımlara yakınsınız?

60’lar ve 70’ler tam bana göre... 60’ların pantolon tarzı, üzerine uzun süveterler, bohem uzun çizmeler, üzerine mini elbiseler, süet kabanlar çok güzel. İpek uzun gömleklerim o senelerin yadigarı.

Maskulen tarza hayranım

Hangi modacıların tasarımlarını beğeniyorsunuz?

Alexander McQueen en sevdiğim modacı hatta modacı demek ona haksızlık olur. Onun gibisi gelmedi, gelmeyecek de. Victoria Beckham’ın kadınsı çizgisini de seviyorum. Valentino’nun kadın figürünü çok beğenirim. Beğendiğim çok modacı var aslında ama bir modaevinden bahsediyorsak kesinlikle Valentino. Yves Saint Laurent’in maskulen tarzına da hayranım.