Gazete Vatan Logo

Boğdular, yola attılar, yetmedi...

16 yaşında katil oldu, vicdan azabı ile...

İzmir’de 16 yaşındaki B.Ö.’nün çektiği vicdan azabı, dayısı ve onun arkadaşıyla işledikleri korkunç cinayeti ortaya çıkardı. Polise giden B.Ö., dayısı 26 yaşındaki O.Ç.’nin bir yaşındaki çocuğunun kendisinden olmadığından şüphelenmesi üzerine yengesi 20 yaşındaki Hatice Çetin’i, telefon kablosuyla otomobilde boğduktan sonra yola attıklarını, sonrasında da ölmemiş olacağını düşünerek tekrar dönüp bıçakladıklarını ve toprağa gömdüklerini söyledi. B.Ö.’nün itirafı ardından, dayısı O.Ç. ve suç ortakları B.A.F. de yakalandı.

Dün saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda, hurdacılık yapan babasıyla çalışan 16 yaşındaki B.Ö., Eski İzmir Karakolu’na giderek, geçen perşembe yengesi Hatice Çetin’i öldürdüklerini söyledi. Yengesini sürekli rüyasında gördüğünü ve vicdan azabı yaşadığını söyleyen B.Ö., Hatice Çetin’i öldürdükten sonra ise İzmir Çeşme Otoyolu Zeytinler yol ayrımına 2 kilometre kaldığını gösteren tabelanın altına gömdüklerini anlattı.

YOL TABELASI ALTINDA CESET

B.Ö.’nün ifadesi üzerine polis ve jandarma ekipleri, otoyol üzerindeki arama sırasında Hatice Çetin’in yarı beline kadar toprağa gömülü cesedini buldu. Çetin’in cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ise B.Ö.’nün verdiği bilgiler doğrultusunda dayısı O.Ç. ile suç ortağı arkadaşı B.A.F.’yi yakaladı.

ÇOCUĞUNDAN ŞÜPHELENDİ

Gözaltına alınan zanlıların verdiği ifadelerde, korkunç plan ve cinayet de ortaya çıktı. Aşçılık yapan O.Ç.’nin, iki yıl önce gece kulübünde çalıştığı sırada tanıştığı Hatice Çetin’e aşık olup evlendikleri, geçen yıl da bir çocuklarının dünyaya geldiği öğrenildi. Bir süre önce eşinin kendisini aldattığından şüphelenen O.Ç., çocuğunun da babası olmayabileceğini düşünmeye başladı. Eşinin aldatma suçlamalarını kabul etmemesine rağmen O.Ç., yeğeni B.Ö. ve arkadaşı B.A.F. ile birlikte yaptığı planı uyguladı.

ÖLDÜĞÜNDEN EMİN OLMAK İÇİN BIÇAKLAMIŞLAR

Geçen perşembe havanın kararmasının ardından O.Ç., eşini gezdirme bahanesiyle dışarı çıkardı. O.Ç., daha sonra otomobile suç ortaklarını da aldıktan sonra yola çıktı. İzmir Çeşme otoyoluna çıktıktan sonra B.Ö., arka koltukta yanında oturan yengesi Hatice Çetin’i telefon şarj kablosuyla boğmaya çalıştı. Bir süre sonra hareketsiz kalan genç kadını otoyol kenarında yola atan zanlılar, hızla uzaklaştı. Hatice Çetin’in ölmemiş olabileceği ve kendilerini ihbar etmesinden korkan zanlılar, Alaçatı yol ayrımından dönerek yanına geldi. Üç kişi Çetin’in hareketsiz yattığını görmelerine rağmen bu kez de bıçakladıktan sonra toprağa gömerek uzaklaştı.

RÜYASINDA GÖRDÜ DAYANAMADI

Cinayetin ardından İzmir’e dönen zanlılardan B.Ö.’nün yengesi Hatice Çetin’i sürekli rüyasında görüp, vicdan azabı çekmesinin ardından olayı ilk olarak babasına anlattığı, daha sonra da ailesinden kimseye haber vermeden karakola gidip cinayeti itiraf ederek teslim olduğu ortaya çıktı.

Gözaltındaki zanlıların sorgularının devam ettiği, O.Ç. ile B.A.F.’nin suçlamaları kabul etmedikleri, olayı B.Ö.’nün işlediğini ileri sürdükleri öğrenildi. Jandarmanın soruşturmasının devam ettiği, zanlıların da işlemlerin ardından adliyeye sevkedilecekleri bildirildi.

Haberin Devamı