Gazete Vatan Logo

Boğaziçi Üniversitesi ünlü yazarı ağırlıyor

Avrupa Türk edebiyatının en önemli temsilcilerinden E. Sevgi Özdamar, Boğaziçi Üniversitesi’ne konuk oluyor.

Dünyaca ünlü yazar E. Sevgi Özdamar, Boğaziçi Chronicles Programı kapsamında 20 Mayıs’a kadar Boğaziçi Üniversitesi’nin misafiri olacak. Almanya’da yaşayan ve Almanca yazan Türkiye kökenli yazar, Boğaziçi Üniversitesi’nde konaklayarak öğrenci ve akademisyenlerle buluşacak; göçmen edebiyatı, romancılığı ve oyunculuğu üzerine atölye çalışmaları yaparak, konferanslar verecek.

10 Mayıs tarihinde yazar Perihan Mağden ile bir söyleşi gerçekleştirecek olan Özdamar, ay boyunca pek çok dile çevrilen eserlerinde toplumsal-siyasi gelişmelerden, dil arayışına, köyden kente göç olgusundan, toplumda kadın-erkek algısına kadar pek çok konuyu Boğaziçi Üniversiteli öğrencilerle tartışacak.

Uluslararası konuklar İstanbul’un günlüğünü tutmaya devam ediyor…

İstanbul’un kültürel hayatının gelişimine katkı sağlamak amacıyla 2013 yılında tasarlanan “Boğaziçi Chronicles” konukluk programı, daha önce Susan Buck-Morss, Akram Zaatari, Juliana Hodkinson, Michael Hardt, Amitav Ghosh, Alberto Manguel, The Yes Men, Michael Taussig, Jocelyne Saab İstanbul’da ağırladı.

Haberin Devamı

Boğaziçi Chronicles’in konukları öğrenciler, akademisyenler ve İstanbullularla buluşarak, üniversite yaşantısının bir parçası haline geliyor, yaratıcılıklarını ve düşünsel birikimlerini İstanbul’un dinamik kültürel ortamında yeni üretimlere dönüştürerek, deneyimlerinin günlüğünü tutuyorlar.