Gazete Vatan Logo

Boğaziçi Üniversitesi THE Asya Sıralamasında 14. Sıraya Yükseldi

Uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu The Times Higher Education (THE) Asya üniversiteleri sıralamasını açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesi THE Asya Sıralamasında 14. Sıraya Yükseldi

Geçtiğimiz yıla göre beş basamak atlayarak 14’üncü sıraya yükselen Boğaziçi Üniversitesi Asya’nın en güçlü üniversiteleri arasında yer aldı.

The Times Higher Education’ın inovasyon, uluslararası görünürlük, araştırma gibi kriterlere göre topladığı veriler ve yaptığı anket sonuçlarından yola çıkarak yıllık olarak hazırladığı Asya üniversiteleri sıralamasında Boğaziçi Üniversitesi ilk 50 üniversite arasında yer aldı. 2014 yılında listede 19’ncu sırada yer alan Boğaziçi Üniversitesi, 2015 yılında beş basamak yükselerek 14’üncü oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “"Asya'da yükseköğretim alanında büyük yatırımların yapıldığı ülkeler var. Özellikle Çin üniversitelerinin görünürlüğünün gittikçe arttığına tanık oluyoruz. Türk Üniversitelerinin bu sıralamalarda yükselerek yer alması yükseköğretim sistemimizde araştırma performansı ve akademik altyapısı ile öne çıkan model üniversitelerin varlığına işaret ediyor. Boğaziçi Üniversitesi, bu sıralamada Asya'nın en güçlü üniversiteleri arasında yer almaktan gurur duymaktadır” diye konuştu.

Haberin Devamı

İlk 20’de Türkiye’den üç üniversite

THE Asya listesinde Türkiye’den üç üniversite ilk 20 sırada yer buldu. Geçtiğimiz yıl 29’uncu sırada olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi 12’nci olurken, Boğaziçi Üniversitesi 19’uncu sıradan 14’üncü sıraya yükseldi. İstanbul Teknik Üniversitesi ise 2014’te 24 olan sıralamasını 19’a çıkardı.

Orta Asya’ya beş temsilci

14 ülke arasında yapılan araştırmaya göre Orta Asya Bölgesi’ni İran, İsrail, Lübnan, Suudi Arabistan ve Türkiye olmak üzere beş ülke temsil etti.

İlk 100’de altı üniversitesi bulunan Türkiye’yi dört üniversite ile İsrail takip ederken, İran üç, Suudi Arabistan iki, Lübnan bir üniversite ile listede yer aldı.