Gazete Vatan Logo

Boğaziçi Üniversitesi'nde şok

Boğaziçi Üniversitesi Birinci Kız Yurdu'na giren kimliği belirsiz bir saldırgan, bir kız öğrenciyi jiletle darp ederek tehdit etti.

Boğaziçi Üniversitesi'nde şok

Saldırganın yangın merdivenindeki açıklıktan yurda girdiği ve odaları gezerek aradığı kişiyi bulduğu iddia edildi.. Yakalanamayan saldırganın daha öncesinde üniversitenin çeşitli yerlerinde görüldüğü de öne sürülüyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nden açıklama

08 Ağustos 2015, Cumartesi günü saat 06:00 sularında Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampus 1. Kız Yurdu'na kimliği henüz bilinmeyen ancak eşgali güvenlik kameralarıyla teşhis edilen bir şahıs yangın merdivenini kullanıp pencereyi zorlayarak girmiş ve yurtta kalan öğrencilerimize saldırı girişiminde bulunmuştur. Alarmın devreye girmesi üzerine güvenlik görevlimiz duruma derhal müdahale etmiştir, ancak maalesef bu esnada saldırgan bir öğrencimizi elinden hafif şekilde yaralamıştır.

Yaralı öğrencimiz, tedavisi hastanede ayakta görülmesinin ardından Emniyet birimlerine konuyla ilgili ifade vermiştir. Üniversitenin davet ettiği güvenlik mensupları olay mahallinde tespitlerini yaparak resmi soruşturmayı başlatmıştır.

Üniversite olarak son derece üzüntü duyduğumuz bu olaydan ötürü başta yaralanan öğrencimize ve tüm yurt sakini öğrencilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletirken; yurtlarımız ve kampus alanına girişle ilgili genişletilmiş güvenlik önlemlerinin mevcut olduğunu belirtmek isteriz.

Haberin Devamı

Tüm ilgili birimlerle incelemeye alınan vaka konusunda detaylı bilgi ayrıca paylaşılacaktır