Gazete Vatan Logo

Boğaz'ın üçüncü köprüsü açıldı! Yarından itibaren...

İstanbul'un 3. köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışı bugün gerçekleştirdi. Binali Yıldırım, yarından itibaren trafiğin rahatlayacağını açıkladı

Boğaz'ın üçüncü köprüsü açıldı! Yarından itibaren...

İstanbul Boğazı'na inşa edilen dünyanın en geniş köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre Otoyolu'nun hizmete açılış töreni yapıldı. Birçok özelliği bakımından Türkiye ve dünya mühendislik tarihi için büyük bir kilometre taşı olma niteliğindeki köprü ile otoyolun açılışı dolayısıyla, Sarıyer Garipçe'de tören düzenlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılışı için alana helikopterle geldi.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: DOĞU İLE BATININ KÖPRÜSÜ

Bugün Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü. 15 Temmuz'da Türkiye'nin geleceği için, demokrasimizin yaşaması için canını veren şehitlerimizin canı şad olsun. Terör örgütünün saldırılarına göğüslerini siper eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diyoruz.

SADECE KÖPRÜ DEĞİL BİR SANAT ESERİ

Bu eşsiz şehir 79 milyonun bir özetidir. Değerli kardeşlerim şunları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu sadece bir köprü değil bir sanat eseri, bir mühendislik harikasıdır. En güzel eserleri en güzel köprüleri yapmak size, sizin evlatlarınıza, Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına yakışır.

O BAŞLIKLARI ATANLAR GELİP GÖRSÜN

Haberin Devamı

29 Mayıs 2013'de burada bu köprünün temelini attık.Dedik ki bu köprü 3 yılda bitecek. 2 yıl sonunda gazetenin birinde köprüden 2 kule kaldı diye başlık attı. O gün bunları yazanlar bugün gelip Yavuz Sultan Selim'i görsünler. Cesaret insanı zafere, korkaklık ölüme götürür diyor, biz korksaydık 15 Temmuz gecesi bir daha aydınlanmayacaktı.Ama Cumhurbaşkanımız gidin meydanlara dedi, gittiler meydanlara Allah sizden razı olsun.

İSTANBUL TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

En az 3 ay köprü için güzergahları inceledik. 4 tane güzergah inceledik. Sonunda en doğru yeri bulduk. İşte Boğaz'ın en kuzeyinde Karadeniz'in girişinde bu tarihi eseri İstanbul'a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli hemşerilerim bu köprü sadece İstanbul'a hizmet etmiyor, Londra'ya kadar giden tarihi İpek Yolu'ndaki bütün yolculuklara hizmet ediyor. En güzel eserlerin başında geliyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın hizmete girecek. Köprünün özelliği şu; Fatih sultan Selim'den geçen bütün otobüsler, tırlar artık şehir içine giremeyecek. Hepsi Yavuz diyecek. Böylece İstanbul'un trafiği de biraz daha rahatlayacak. Ardından Osman Gazi karşılarına çıkacak sonra ver elini Bursa, İzmir. 14 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'ye 18 bin kilometre üzerinde yeni bölünmüş yol yaptık.

KUTLU YÜRÜYÜŞÜ ÇEKEMEYENLER VAR

Haberin Devamı

Havayolunu halkın yolu yaptık. Yurdun her köşesini donattık neden yaptık, çünkü biz ülkemizi milletimizi seviyoruz. Halka hizmet hakka hizmettir diyoruz. Onun için yaptık. Türkiye'nin bu kutlu yürüyüşünü çekemeyenler var. Ama varsın olsun, onların oyunları planları varsa, hakkın da halkın da bir planı var. Sizler oldukça, bize karada da havada da denizde de ölüm yok.

ULAŞTIRMA BAKANI ARSLAN: BUNUN GİBİ ÇOK PROJELERE İMZA ATACAĞIZ

15 Temmuz bizim omuzumuza yeni bir yük yüklemiştir. Artık dünden daha çok çalışacağız. Dünden daha çok bu milletin hizmetinde olacağız. Kamu kaynağı kullanmadan bunun gibi daha çok projelere imza atacağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

Haberin Devamı

TÖRENE KATILANLAR

Açılış törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitri Kumsisihvili de katılıyor.

HALKTAN YOĞUN İLGİ

Açılışı yapılacak köprüye halktan da yoğun ilgi var. Genç yaşlı birçok vatandaş yağmura rağmen Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılışı için alana gitti.

Tören alında ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Jandarma atlı birlikleri devriye görevi yaparken, özel harekat polisleri de yüksek noktalara yerleşti.

Haberin Devamı

KÖPRÜ BAĞLANTI YOLU AÇILIYOR

Mahmutbey-Odayeri-Kurtköy arasında yeni otoyol açılıyor

GEMİ TRAFİĞİ DURDURULDU

Sahil Güvenlik ile donanmaya bağlı gemiler Karadeniz girişinde ve boğazda devriye görevi yapmaya başladı. Boğazdan gemi geçiş trafiği de tören nedeniyle durduruldu.