Gazete Vatan Logo

Boğaz’a taşınıyor

Borusan Otomotiv Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği markaya yakışır showroom açıyor

Dünyanın en lüks ve en prestijli markalarından biri olan İngiliz Aston Martin’in Türkiye distribütörlüğünü üstlenen Borusan Otomotiv, markaya yakışır showroom açıyor. James Bond’un otomobili olarak tüm dünyada ün yapan Aston Martin, müşterilerine Dolmabahçe’de Boğaz’a nazır Süzer Plaza’nın altındaki showroom’da hizmet vermeye başlayacak. İstanbul ile dünya çapındaki 128’inci Aston Martin showroom’u açılmış olacak. Showroom’da 300 bin eurodan başlayan satış etiketlerine sahip süper lüks otomobiller sergilenecek. Aston Martin Genel Müdürü Faik Akkök, geçen yıl temsilciliklerini üstlendikleri Aston Martin’in showroomunun hazır olduğunu belirterek, “Haziran ayı başında Borusan Oto Dolmabahçe açılıyor. Görkemli açılışımıza Aston Martin’den tepe yöneticiler katılacak. Showroom’la birlikte Türkiye’de atağa kalkacağız” dedi. Borusan Oto Dolmabahçe’nin 445 metrekarelik alana sahip olduğunu belirten Akkök, showroom’da 5 Aston Martin modeli sergileyeceklerini ifade etti.
Akkök, Aston Martin’in Türkiye’deki hedefiyle ilgili olarak şunları anlattı: “Geçen yıl Autoshow fuarıyla birlikte Aston Martin, Türkiye’ye ‘Merhaba’ dedi. İlk etapta 7 adet araç sattık. 2011’de hedefimiz 25 adetlik satışa ulaşmak. Şimdilik planlarımızı buna göre yaptık. Tabii ileride talebe göre bu değişebilir. Showroom’un açılması satışlara ivme kazandıracaktır.”
Aston Martin’in V8 Vantage Coupe, V8 Vantage Roadster, DB9 Coupe, DBS Coupe ve Rapide, DBS Coupe Carbon Black Edition ve DB9 Coupe gibi modelleri bulunuyor.

Süper lükste yüzde 10 pazar payı hedefliyor

2006’da satılan 100 bin adetlik binek otoya yüz binlerce euroluk fiyata sahip 43 süper lüks düştü. 2007’de bu rakam 51’e, 2008’de 58’e çıktı. 2009’da krizde 41’e geriledi. 2010’da 100 bin otoya 75 süper lüks denk geldi. Borusan Otomotiv, 2015’te binek oto pazarının 550 bin adet olmasını öngörüyor. Burada da 100 bin otoya 100 süper lüks düşeceği hesaplanıyor. Borusan Otomotiv, süper lüks segmentinde yüzde 10 pazar payı hedefliyor.

Haberin Devamı