Gazete Vatan Logo

Boeing ile ortak olmak istiyoruz

Temel Kotil, Boeing’in yeni bir çalışması olduğunu belirterek, “Kendilerine mektup yazdım. Ortak olmak istiyoruz” dedi.

Boeing ile ortak olmak istiyoruz

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Genel Müdürü Temel Kotil, Boeing’in yeni bir çalışması olduğunu belirterek, “Orta büyüklükte bir uçak yapmak istiyorlar. Sayın bakanımızdan da izin aldım. Kendilerine mektup yazdım. Ortak olmak istiyoruz” dedi.

Kotil, Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı’nın (HÜRKUŞ) A modelini yaptıklarını ve B modelini yıl sonunda teslim edeceklerini belirterek, “A’nın üzerine C’yi kondurduk. Platform platformdur, uçak uçaktır. Üzerine sistem entegre ediyorsunuz. HÜRKUŞ C’yi silahlı olarak test ettik. Bu arada iki uçağımızı silahlandırıp silahlı kuvvetlerin emrine Haziran sonu itibarıyla veriyoruz. Yılı inşallah 48 uçakla tamamlayacağız” diye konuştu.

Kotil, HÜRKUŞ’un yurt dışında çok satacağını aktararak, Uzak Doğu’dan çok talep olduğunu dile getirdi. Kotil, dünyanın en büyük savunma sanayi şirketi Lockheed Martin’in 46 milyar dolar ciro yaptığını ve kendilerinin de bu rakamı hedeflediklerini ifade etti. ANKA’ya yönelik son gelişmeler hakkında bilgi veren Kotil, ANKA’nın testlerinin bittiğini ve seri üretime geçtiklerini belirterek, “Şu anda

Haberin Devamı

7 taneyi ürettik. İnşallah silahlı kuvvetlerimizin ilgili ünitelerine teslim etmeyi düşünüyoruz” dedi.