Gazete Vatan Logo
Magazin Bodrum’un sofistike adresi Kai Beach

Bodrum’un sofistike adresi Kai Beach

Türkiye’ye çok yeni giren ve uluslararası örnek projeleri ile yurt dışında tanınan RMA Group’un yeni üyesi Kai Beach, Bar ve Restoran, Türkiye’nin cennet koyu Mandarin Oriental Bodrum’da, bohem lüks konsepti, plajı, özgün mönüsü, iddialı kokteylleri ile açılır açılmaz çok konuşulan adreslerinden biri oldu. Kai Beach’in Akdeniz mutfağını içeren restoranı ile plajını yöneten RMA Group’un Operasyon ve Yiyecek&İçecek Direktörü Ayşem Saraçoğlu ile mekanın ön plana çıkan yanlarını konuştuk.

Bodrum’un  sofistike adresi  Kai Beach

Kai Beach’in konsepti ve mönüsünü nasıl belirlediniz?

Uluslararası saygınlığı ile bilinen Mandarin Oriental Bodrum’da bu yaz hem Mandarin Oriental, Bodrum’un seçkin yerli ve yabancı misafir kitlesine hem de Bodrum tutkunlarına kaliteli ve keyifli bir ambiyans, iyi yemek, iyi servis ve iyi müzik sunmak amacıyla bohem lüks konseptimizi oluşturduk. Farklı bir beach deneyimi sunmak amacı ile birçok dilde mutluluk, deniz, güzellik anlamına gelen KAI adının Bodrum’un çok özel bir köşesi olan ve her göreni kendine hayran bırakan doğası ile Cennet Koyu’na çok yakışacağını düşündük.

Akdeniz mutfağının en özel lezzetlerini mükemmel sunumlarla birleştiren restoranımız ve ‘eğlencenin yaz hali’ olan barımızı da seçkin konuklarımızı ağırlamak için hazırladık. “All You Need is Kai” mottomuz ile Bodrum tutkunlarına rahat ve “bohem lüks” ortamımızda eşsiz deneyimler yaşatmak amacıyla 2018 yazı boyunca hizmet vereceğiz. Kai Beach, adını da evrensel kültürden ve insanlığın ortak mirasından alıyor. Kai Beach’e adını veren ve Hawai dilinde ‘Deniz’ anlamına gelen Kai kelimesi, birçok kültürde ve dilde de yer alıyor.

Haberin Devamı

Günbatımı özel partileri oluyor

Mekanın müziklerini kime emanet ettiniz?
İstanbul Arnavutköy’de ismiyle müsemma “minik” bir gece kulübü olarak ortak müzik geçmişine ve yaşam kültürüne sahip rafine bir topluluğu ağırlayan “Small” ile güzel bir iş birliği yaptık. Small’un büyük ilgi gören özel programının ardından yaz boyunca her hafta sonu keyifli müziklerini bize taşıyacaklar. Leyla Olça’nın sahibi olduğu Small’un gece hayatının yıllardır sevdiğimiz müzik geleneğini Kai Beach”de devam ettirecek olmasına konuklarımız da çok memnun oldular. Hafta sonları gün batımına dek müzik sektöründe başarılı deneyimlere sahip Small DJ ekibi Ayhan Kıray ve Ozan Özer setin başında. Kai Beach resident DJ Kaan Demiral da tüm hafta boyunca misafirlerimize keyifli saatler geçirtmeye devam edecek.
Yeni bir mekan ve konsept yaratırken nelerden ilham alıyorsunuz?
Mekanın enerjisi, bulunduğu noktanın çevre ile olan sinerjisi… Lokasyonu ilk gördüğümde yarattığı hisler, genelde konsepti belirliyor. Doğal, uzun soluklu, bulunduğu noktaya hep oradaymışçasına uyum sağlayan, klasikleşecek mekanlar yaratmaya özen gösteriyorum. Anlık trendler yerine rafine, kalıcı konseptler, yiyecek içecek kültürümüze sahip çıkan, kaliteye önem veren, her misafire birebir dokunuşları olan bir mutfak ve servis anlayışını önemsiyorum.
Akdeniz mutfağından lezzetli tarifler
Mekanın imza yemek ve kokteylleri nelerdir?
Kai Beach’in Executive Şefi Kaan Karagöz’ün yorumu ile Akdeniz ağırlıklı uluslararası mutfağımızdan özgün seçenekler sunan restoran ve bar mönümüzün öne çıkan lezzetleri arasında “Ege Usulü Portakallı Zeytinyağlı Enginar”, “Kuzu Sırtı&Otlu Kuskus” ve “Somon & Zencefil-Ponzu Sos” bulunuyor. Kai Beach’in atıştırmalık mönüsüne eklediğimiz lezzetlerinden de “Kai Burger”, “Kemiksiz Tavuk Kanatları” ve “KAI Pideler” mutlaka denemenizi tavsiye ettiğim tatlarımız arasında. Uluslararası başarılara imza atmış bol ödüllü bar ekibimizin özel reçetelerinden oluşan bar mönümüzdeki Kai Beach özel kokteylleri de bu yaz için favorilerimizden.
Mekan bu yıl çok yeni açıldı, ilgi nasıl?
Kai Beach’in ekibini kurarken sektörümüzün önde gelen profesyonel isimlerini bir araya getirdik. Güven, özellikle yeni bir mekan açıldığında çok önemlidir. Tüm misafirlerimizin uzun yıllardır bana ve ekibimize güvenleri Kai Beach’e de yansıdı.

Haberin Devamı