Gazete Vatan Logo

Bodrum'un flamingoları turp gibi

Göçmen kuşların getirdiği kuş gribi hastalığının tedirginliği sürerken, Muğla'nın Bodrum ile Milas ilçeleri arasındaki Tuzla Sulak Alanı da kontrol altına alındı

Hareketleri sürekli izlenen flamingolarda herhangi bir rahatsızlık gözlenmezken, yörenin ziyaretçi akınına uğramaya devam ettiği dikkat çekti.

Bodrum'a sadece 15 kilometre mesafedeki Tuzla Sulak Alanı'na gelen flamingoların sayısı iki hafta içinde üç bini buldu. Rengarenk görünümleri, zarif hareketleriyle süzülerek renkli görüntüler oluşturan flamingoların yanısıra diğer kuş türlerinde de artış gözlendi. Tuzla'ya göçmen kuş akını bölgeye ilgiyi de artırdı. Doğaseverler ve flamingo tutkunları Tuzla'ya akın etmeye başladı.

Muğla Jandarma Çevre Koruma Timleri, bölgeyi günün 24 saati denetim altında tutup kuşların hareketlerini gözlerken, bölgede kuş gribiyle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı belirtildi.

Milas Kaymakamı Hulusi Doğan, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Av Komisyonu Başkanlığı'nın sulak alanlarda Milas merkez ve köylerde yaptığı araştırmalarda kuş gribi vakasına rastlanmadığını belirtti. Doğan, "Buna Tuzla Sulak Alanı da dahil. Binlerce flamingo ile yüzün üzerinde kuş türünü barından cennet mekanda herhangi bir kuş ölümü olmadı. Milas ve yöresinde yaşayan halkımızın ve gelen turistlerin içi rahat olabilir" dedi.

Haberin Devamı