Gazete Vatan Logo
Magazin Bodrum’un en taze mutfağı: Ioki

Bodrum’un en taze mutfağı: Ioki

Geleneksel Japon mutfağını Türk ve Peru lezzetleriyle harmanlayarak kısa zamanda büyük ilgi gören Ioki, bu yaz ilk kez İstanbul dışına çıkarak Bodrum’da kapılarını açtı. Ioki’nin ortakları Medine Sapmaz ve Doğan Sevil mutfaklarının oldukça ilgi gördüklerini belirtiyor. Medine Sapmaz ile mekanın Bodrum macerasını konuştuk.

Bodrum’un en taze mutfağı: Ioki

Ioki, bu yaz ilk kez İstanbul dışına çıkarak Bodrum’da kapılarını açtı. Neden Bodrum?

Aslında Bodrum bizi seçti diyebilirim. Hemen hemen her yaz Bodrum’da birçok yerden teklif aldık ama yabancı şef getirmenin zor olmasından dolayı sezonluk mekan açmaya pek niyetimiz yoktu. Ancak Mandarin Oriental Hotel’den teklif gelmesi bizi heyecanlandırdı ve böylece Bodrum’da ilk şubemizi açmaya karar verdik.

Haziran başından itibaren Mandarin Oriental Hotel içinde “Kurochan by Ioki” adıyla konuklarınızı ağırlıyorsunuz. Burayı tercih etme sebebiniz?

Lokasyonun uygunluğu ve manzarasının güzelliği beklentimizi karşılıyordu. Ayrıca Mandarin’in müşteri profiliyle bizimki çok yakın olduğu için karar vermekte zorlanmadık.

Bodrum ekibini nasıl kurdunuz?

Mutfak ve sushi bar için İstanbul’daki deneyimli ekibimizin bir kısmını buraya taşıdık. Ayrıca Bodrum için seçtiğimiz müdür de 20 yıl boyunca Swiss Otel’deki Japon restoranında müdürlük yapmıştı.

Burası için sushi mönüleri hazırladık

Şefiniz kim? Kaç kişilik bir ekibi var?

Haberin Devamı

Sushi şefimiz Holguer Ponenza. Yanında da Perulu iki deneyimli şef var. Sıcak mutfak sorumlumuz Emrah Kalay ve restoran müdürümüz Zühtü Köse olmak üzere toplam 19 kişilik bir ekiple çalışıyoruz.

Mönüde neler sunmaya çalıştınız?

Mönümüzde tempuralar, sashimiler, nigiriler, robatalar, Ioki’ye özel roll’lar, tatlılar, kokteyller ve sake çeşitleri olmak üzere çok geniş seçenekler sunuyoruz. Ioki’ye ait özel roll ve yemeklerin yanında, Bodrum için de farklı eklemeler yaptık. Bunlardan bazıları causa, nikkei style nigiri, seafood taco, tuna tataki, spicy tunalı crispy rice, acı mayonezli crunchy sweet potatoes ve kağıtta pişmiş levrek.

İstanbul’daki üç şubeniz de oldukça popüler. Bodrum’da ilgi beklediğiniz gibi oldu mu?

Çok kısa zamanda beklediğimiz ilgiye ulaştık diyebilirim. Bu nedenle aldığımız karardan dolayı mutluyuz. Bodrum için hazırladığımız özel mönüdeki her şey çok beğeniliyor. Ayrıca house speciallerimiz de yine çok popüler.

Kağıtta levrek çok beğenildi

Sushi dışında Ioki olarak başka nelerde iddialısınız?

Haberin Devamı

Teppenyakilerimiz ve kağıtta levrek başta olmak üzere sıcak mutfağımızdan çıkan ürünlerimizde oldukça iddialıyız.

Yaz sonrası için Ioki olarak yeni ne gibi projeleriniz var mı?

Şu anda başka proje fikirlerimiz var ancak uygulamaya sezon sonu geçmeyi planlıyoruz. Aklımızda farklı projeler var, zamanla hayata geçireceğiz. İstanbul’daki catering ve sushi eğitimleri gibi çok beğenilen hizmetlerimiz var. Catering hizmetini Bodrum’a taşıdık ancak henüz sushi eğitimlerine başlamadık.