Gazete Vatan Logo

Bodrum Türk Filmleri Haftası'nda ödül töreni

'7. Bodrum Türk Filmleri Haftası'nda ödüller 22 Eylül Cuma akşamı Bodrum Trafo’da gerçekleşen görkemli bir ödül töreniyle takdim edildi.

Bodrum Türk Filmleri Haftası'nda ödül töreni

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi, Kos (İstanköy) Belediyesi ve Oasis Alışveriş Merkezi'nin katkılarıyla Bodrum Sinema ve Kültür Derneği, Cinemarine Sinemaları, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) ve Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) tarafından düzenlenen '7. Bodrum Türk Filmleri Haftası'nda ödüller 22 Eylül Cuma akşamı Bodrum Trafo’da gerçekleşen görkemli bir ödül töreniyle takdim edildi.

Sunuculuğunu Hakan Bilgin'in üstlendiği geceye Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, magazin Gazetecileri Derneği (MGD), sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY), SİSAY Emek Ödülü alan oyuncular, 'Ayla' filmin oyuncuları, yönetmeni, yapımcısı ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

SİSAY Derneği Başkanı Cenk Sezgin’in açılış konuşmasını yaptığı gecede Bodrum Türk Filmleri Haftası’na katılan çok sayıda yapımcı, yönetmen, oyuncu, sinema salonu yatırımcıları, sahipleri ve sponsor kurumlar plaket aldı. SİSAY Başarı Ödülü Taner Birsel’e, SİSAY Basın Ödülü Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı Okan Sarıkaya’ya, SİSAY Medya Ödülü NTV 'Gece Gündüz' programına, SİSAY Emek Ödülleri Attilla Olgaç, Deniz Gökçer, Tarık Ünlüoğlu ve Eşref Kolçak’a takdim edildi. SİSAY Büyük Onur Ödülü yönetmen Osman Sınav'a verilirken, SİSAY Yaşam Boyu Onur Ödülüne ise Türkan Şoray layık görüldü. Rahatsızlığı nedeniyle geceye katılamayan Türkan Şoray’ın ödülünü yapımcı Şükrü Avşar aldı.

Haberin Devamı

SİSAY Emek Ödülü’nü alan Eşref Kolçak yaptığı konuşma sonrası ayakta alkışlanırken, Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın giderek büyümesini ve önümüzdeki yıldan itibaren festival olarak yoluna devam etmesini temenni etti.

Ödül gecesinin sürprizi 'Ayla' filminin gerçek kahramanı 94 yaşındaki Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin törene katılması ve filmin oyuncularından Taner Birsel’e SİSAY Başarı Ödülü’nü vermesi oldu. Duygulu anların yaşandığı ödül töreninden sonra 'Ayla' filminin, “7. Bodrum Türk Filmleri Haftası”nın büyülü Bodrum manzarasında özel gösterimi gerçekleşti.

Haberin Devamı