Gazete Vatan Logo

Bodrum dimdik ayakta Side % 35 indirimde!

Rus turist gelmeyince Antalya’da yerliye ucuz tatil fırsatı doğdu. En çok indirim % 35’le Side’de yapılırken ünlülerin tercihi Bodrum, fiyat düşürmeye yanaşmıyor.

Bodrum dimdik ayakta Side % 35 indirimde!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) “Bayram Tatili ve Turizm Sezonu Raporu”na göre, Rusya’daki ekonomik kriz nedeniyle zor bir sezon geçiren turizm sektörü, asıl hareketi Ramazan Bayramı ve sonrasında bekliyor. Bu yılı Rus turist sayısında yüzde 30’a yaklaşan düşüşe rağmen 43 milyon yabancı turistle kapatmayı hedefleyen sektör, yerli turistte de bayram sonrasında ciddi bir artış öngörüyor.

Ortalama % 20

Yerli turist 2015 yılında bayramda geçen yıla göre ortalama yüzde 20 daha ucuz tatil yapabilecek.

Daha çok Çeşme ve Bodrum’u talep eden yerli turist bu Ramazan Bayramı’nda Rus pazarındaki kayıp nedeniyle fiyatları ucuzlayan Antalya bölgesine normalden daha fazla ilgi gösteriyor. Antalya’da bir kişinin harcadığı tatil parasının yelpazesi çok geniş, geceliği 100 liradan 1.100 liraya kadar her keseye göre fiyat alternatifleri var. En çok indirimi yüzde 35’leri aşan oranda Side’de bulmak mümkünken bir diğer gözde tatil beldesi Bodrum’da neredeyse hiçbir indirim olmadığı göze çarpıyor.

Haberin Devamı

3 gece 4 gün 1.000 TL

Rapora göre, sınav, seçim ve havaların ısınamaması gibi nedenlerle düşük seyreden satışlarda bayram ve sonrasında hareketlilik bekleniyor. Özellikle Rus turistteki düşüşü telafi etmek isteyen Antalyalı turizmci, yerli turiste indirim imkanları sunuyor. Ramazan Bayramı tatilinin kısa olmasına rağmen izinlerini kullanmamış olanların bu haftayı birleştirerek tatil süresini uzatması öngörülüyor. Bayramlara yönelik erken rezervasyon oranı yüzde 80’leri buluyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)Başkanı Başaran Ulusoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yerli turist için bayramda oda başına gecelik 300 liradan başlayan fiyatlarla tatil yapmanın mümkün olduğunu ifade etti. Ulusoy, “Bu da 3 gece 4 günlük tatil için 900-1.000 lira civarında bir bütçe ayrılması anlamına gelir. Yerli turistin bayramda ortalama harcaması 1.000 lira civarında” değerlendirmesini yaptı.

190-4.900 euro

Başaran Ulusoy, bayram tatili için yurtdışı turlarda ise kişi başına ortalama 190 eurodan başlayıp 4 bin 900 euroya kadar farklı fiyat aralığında tur seçenekleri bulunduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Yıl sonu için hedef korunuyor

ANTALYA bölgesinde Mayıs’ta otellerin doluluğu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8.5 düşerek yüzde 62.4 seviyesine gerilerken, ortalama günlük satılan oda bedeli ise yüzde 0.8’lik bir düşüşle 76.18 euroya geriledi. Bu yıl Türk turizmindeki rakamları olumsuz etkilemesinden korkulan Rus turist sayısındaki azalış şimdilik rakamları çok fazla etkilemedi. İlk 5 ayın verilerine göre, Rus turistte yüzde 28.3 düşüş yaşanırken, bu durum başta Almanya olmak üzere diğer ülkelerden gelen turistteki artışla telafi edildi. Sonuçta ilk 5 ayın toplam turizm verilerine bakıldığında Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısındaki düşüş yüzde 1.2 ile sınırlı kaldı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, yerli turistin bayram harcamasının 1.000 TL olacağını söyledi.