Gazete Vatan Logo

Bodrum'da sezonun ilk Rus turistlerine özel karşılama

Rusya'dan Bodrum ilçesine gelen sezonun ilk Rus turist kafilesini taşıyan uçak için havalimanında su takı oluşturularak tören düzenlendi.

Bodrum'da sezonun ilk Rus turistlerine özel karşılama

Moskova'nın Domodedovo Havalimanından 203 yolcusuyla havalanan uçak, Milas-Bodrum Havalimanına indikten sonra, alanda itfaiye ekipleri tarafından oluşturulan su takının altından geçti.

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ve havalimanı yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen karşılama töreninde, uçaktan inen yolculara karanfil verildi ve lokum ikramında bulunuldu. Uçağın pilotları ve kabin görevlileriyle üzerinde Rusya-Türkiye havayolu haritası olan pasta kesildi.

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk Rus kafilesini törenle karşıladıklarını belirterek, "Bugün 203 yolcusuyla Ural Havayollarına ait Rus uçağı, Milas-Bodrum Havalimanına indi. Rus turistlerimizi karşıladık. Rusya-Bodrum arasındaki uçak seferleri haftada 4 gün olmak üzere 16 Ekim'e kadar devam edecek." dedi.

İki ülke ilişkilerinin geliştirilmesinin turizm açısından çok önemli olduğunu kaydeden Gödekmerdan, "Uçağı en iyi şekilde karşıladık. Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Bu arada, Rus yolculardan Sharova Elena Vladimirovna, kendileri için çok güzel bir karşılama olduğunu belirtti. Türkiye'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Vladimirovna, "Türkiyeyi çok özledik. Bir sene hiçbir yere gitmedik ve Türkiyeyi bekledik. Buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Daha önce de Türkiye'de tatilimizi yapmıştık." açıklamasında bulundu.

Turistler daha sonra dış hatlar terminalinde kendilerini bekleyen otobüslerle konaklayacakları otellere doğru hareket etti.

Haberin Devamı